Aurus Senat: Το αυτοκίνητο που προωθεί ο ίδιος ο Vladimir Poutin

Το υβριδικό σύνολο παράγει από 638 PS και άνω, ανάλογα την έκδοση

  • -
  • -

Πίσω στο 2018, την πρώτη ημέρα κιόλας της προεδρίας του ο Vladimir Putin προώθησε την Aurus Senat. Μία Ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία. Μέχρι σήμερα ήταν άγνωστη, αλλά μετά από 3 χρόνια αναμονής θα κυκλοφορήσει το Aurus, το οποίο είχε κάνει την εμφάνιση του για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το 2018. Εξωτερικά, η λιμουζίνα έχει παρόμοιες καμπύλες με τη Rolls-Royce Phantom και θα προσφέρεται σε δύο μεγέθη ανάλογα με το μήκος που επιθυμεί ο πελάτης. Η… μικρή έκδοση θα είναι 5,63 m, με μεταξόνιο μήκους 3,3 m και η μεγάλη έκδοση θα είναι επιμηκυμένη κατά 1 μέτρο. Σύμφωνα με τον Denis Manturov, υπουργό βιομηχανίας της Ρωσίας, το 2021 θα παραχθούν 200 με 300 αυτοκίνητα.

Στο εσωτερικό, οι πίσω επιβάτες μπορούν να βολευτούν κυριολεκτικά λες και είναι στο σπίτι τους. Τα καθίσματα μπορούν να προσεγγίσουν κλίση έως 45 μοίρες απολαμβάνοντας πιθανότατα το εθνικό ποτό των Ρώσων μέσα στο διάφανο κρυστάλλινο ποτήρι με χαραγμένο το σήμα της Aurus.

Εντυπωσιακοί, επίσης είναι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα κινούν το Senat. Το υβριδικό σύνολο με την κινητήρια μονάδα των 4,4 λίτρων είναι εξελιγμένο από την Porsche και έχει απόδοση 598 PS, ενώ σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα προστίθενται επιπλέον 40 ίπποι στη συνολική ιπποδύναμη. Παράλληλα, οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ένα ακόμα πιο δυνατό βενζινοκινητήρα με 12 κυλίνδρους σε διάταξη V, με χωρητικότητα 6.600 cc και απόδοση 859 PS.

Όσον αφορά την τιμή του, υπολογίζεται πως θα ξεκινάει από τα 245.000 δολάρια και ανάλογα την έκδοση θα φτάνει σε αρκετά υψηλότερα νούμερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...