Διαταγή Putin: «Ξεχάστε τα ξένα αυτοκίνητα, οδηγήστε μόνο ρωσικά!»

Ο Vladimir Putin παρότρυνε το λαό της Ρωσίας να αγοράζει αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην εγχώρια βιομηχανία!

  • -
  • -

Ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία, είχε σαν αποτέλεσμα η ρωσική  αγορά αυτοκινήτου να δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα το 2022. Όμως, αυτές οι ημέρες μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν, αφού όπως ανακοινώθηκε οι πωλήσεις στη Ρωσία αυξήθηκαν 168,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο! Αναλύσεις ανέφεραν συγκεκριμένα τον Ιούλιο πωλήθηκαν 95.654 οχήματα, σε αντίθεση με μόλις 35.584 που ταξινομήθηκαν τον ίδιο μήνα πέρσι. Μάλιστα, μία μέρα νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, είχε καλέσει το ρωσικό λαό, αλλά και τους κρατικούς φορείς, να σταματήσουν να αγοράζουν αλλά και να χρησιμοποιούν οχήματα που έχουν κατασκευαστεί στο εξωτερικό!

Δείτε ακόμη: H παρουσίαση του ρωσικού Lada Aura! 

Η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση μετά την εισβολή στην Ουκρανία να προκαλέσει ισχυρό πλήγμα. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 59%, ενώ πολλές ξένες εταιρείες αποχώρησαν από τη Ρωσία. Σε συνάντηση εκπροσώπων της μεταποιητικής βιομηχανίας κάποια υπουργεία ζήτησαν άδεια να συνεχίσουν να αγοράζουν οχήματα που έχουν κατασκευαστεί στο εξωτερικό.

Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Είπα ότι αυτό θα πρέπει να αποκλειστεί τελείως και όλοι οι αξιωματούχοι της χώρας να οδηγούν αυτοκίνητα εγχώριας κατασκευής». Μάλιστα, ο ίδιος πλέον δεν μετακινείται με τη Mercedes-Benz που είχε στη διάθεση του μέχρι πρότινος, αφού την αντικατέστησε με την πολυτελή τεθωρακισμένη λιμουζίνα Aurus, που φυσικά κατασκευάζεται στη Ρωσία. Η Lada βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά, με το μερίδιό της για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου να βρίσκεται στο 32,6%, από το 21,6% πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...