Πώς τα πήγε η νέα Mercedes-Benz S-Class στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (video)

Μπορεί η αερανάρτηση και τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα να διαχειριστούν την αδράνεια που προκαλούν οι δύο τόνοι βάρους;

  • -
  • -

 Το ισπανικό KM77 έχει αποκτήσει απόλυτη εξειδίκευση στη διεξαγωγή των διάσημων τεστ αποφυγής ταράνδου. Πλέον όλα τα αυτοκίνητα περνάνε από την ειδικά διαμορφωμένη πίστα, στην οποία το όχημα θα πρέπει να περάσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα τη δοκιμασία αποφυγής ενός εικονικού εμποδίου. Κινούμενη κανονικά στη ροή της κυκλοφορίας της, η Mercedes-Benz S-Class πρέπει -μέσα σε ένα πολύ σύντομο διάστημα- να αποφύγει το εμπόδιο βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα και στη συνέχεια, να επιστρέψει στην αρχική της λωρίδα.

Το KM77 προσπάθησε να περάσει με διάφορες ταχύτητες τη δοκιμασία και μάλιστα, προσαρμόζοντας ανάλογα την αερανάρτηση του αυτοκινήτου και τα ηλεκτρονικά. Με τη ρύθμιση της ανάρτησης στο Comfort, το body roll κάνει την εμφάνισή του και το βάρος του αμαξώματος σπρώχνει τους κατευθυντήριους τροχούς προς τα εμπρός, οπότε η υποστροφή είναι έντονη. Σε επόμενες προσπάθειες, που ο οδηγός εξοικειώθηκε και περισσότερο με την S-Class, οι επιδόσεις της ήταν καλύτερες.

Μάλιστα, άλλαξαν τη ρύθμιση της αερανάρτησης στο Sport+ που σκληραίνει σημαντικά. Επίσης, η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος μειώνεται κατά 17 χιλιοστά, με προφανές όφελος στα δυναμικά χαρακτηριστικά της S-Class. Τελικά κατάφερε να περάσει με 74 χλμ./ώρα τη δοκιμασία. Έγιναν προσπάθειες με 76 χλμ./ώρα και με 79 χλμ./ώρα αλλά το μεγάλο sedan της Mercedes-Benz δεν κατάφερε να περάσει χωρίς να χτυπήσει κανέναν κώνο. Ο δοκιμαστής πάντως, τονίζει ότι παρά το βάρος, το μήκος και τον άνετο προσανατολισμό της, η S-Class παραμένει προβλέψιμη και φιλική ακόμη και πάνω από το όριό της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...