Ποια εταιρεία σχεδιάζει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη;

Στόχος είναι η παραγωγή 400.000 μονάδων το χρόνο

  • -
  • -

Τρεις μονάδες παραγωγής στο Douai, το Maubeuge και το Ruitz θα συνδυαστούν για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο σύμπλεγμα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Σε ποια εταιρεία ανήκουν οι τρεις αυτές μονάδες; Στην γαλλική Renault, η οποία ονομάζει το φιλόδοξο εγχείρημα της Renault ElectriCity και έχει ως στόχο την παραγωγή 400.000 οχημάτων κάθε χρόνο! Σε αυτές τις τρεις τοποθεσίες θα κατασκευαστούν τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της εταιρείας όπως το MeganE και το 5 EV, ενώ επίσης εκεί θα κατασκευάζονται και επαγγελματικά, αλλά και μηχανικά μέρη ηλεκτρικών μοντέλων.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη επιβεβαιώσει πως σκοπεύει να παράγει τα δύο μοντέλα που επισημάναμε παραπάνω στο εργοστάσιο του Douai, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1970, μιας και ήταν η μονάδα στην οποία κατασκευαζόταν και το αυθεντικό Renault 5. Εκτός των δύο που ήδη γνωρίζουμε, αναφορές έχουν γίνει τόσο και σε ένα ακόμη μοντέλο του C-segment, το οποίο θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το MeganE, αλλά και σε άλλα μικρά αυτοκίνητα πόλης, που θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του ηλεκτρικού 5.

Το εργοστάσιο στο Maubeuge κατασκευάζει επαγγελματικά οχήματα της Renault από το 1980, ενώ σήμερα αποτελεί το σπίτι για τα Kangoo και Mercedes-Benz Citan. Στο μέλλον, η επόμενη γενιά του Kangoo η οποία θα είναι ηλεκτρική αλλά και τα ετεροθαλή αδερφάκια της, Citan από την Mercedes-Benz και NV200 από την Nissan, και αυτά θα παράγονται στην συγκεκριμένη μονάδα.

Τέλος, το εργοστάσιο του Ruitz που αυτή την στιγμή ασχολείται με την παραγωγή κιβωτίων ταχυτήτων, μελλοντικά θα εξελιχθεί σε μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων για ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με την Renault, το παρόν project θα δημιουργήσει 700 νέες θέσεις εργασίας έως το 2024, ενώ η ίδια θα παρέχει και ένα κέντρο εκπαίδευσης ώστε να μαθαίνουν όσοι εργάζονται ότι απαιτεί η παραγωγή ενός EV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...