Έρχεται τεράστια επιδότηση για την απόκτηση ηλεκτρικού ταξί

Στόχος η αντικατάσταση των παλιών, ρυπογόνων ταξί που κυκλοφορούν σήμερα

  • -
  • -

22.500 ευρώ. Αυτό είναι το ύψος στο οποίο θα φτάσουν οι επιδοτήσεις για την απόκτηση ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου ταξί, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στόχος του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, είναι η αντικατάσταση περίπου 2.000 ταξί με ηλεκτρικά, μέσω επιδοτήσεων συνολικού κόστους 40 εκατ. ευρώ, που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με αντίστοιχη νοοτροπία, η κυβέρνηση έχει ήδη επεξεργαστεί ένα συνολικό πακέτο βελτιώσεων στο υπάρχον πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με νέα κίνητρα να έχουν προστεθεί και για τις εταιρείες, εκτός των ιδιοκτητών ταξί.

Υπενθυμίζουμε πως την παρούσα στιγμή, η επιδότηση αντικατάστασης κάποιου παλιού ταξί με ένα ηλεκτρικό μοντέλο φτάνει τις 8.000 ευρώ για την αγορά και τις 2.500 ευρώ για την απόσυρση του παλαιού οχήματος. Ωστόσο έχει ήδη ανακοινωθεί η αύξηση του ποσού επιδότησης απόσυρσης, από 2.500 ευρώ σε 5.000 ευρώ ενώ ειδικά για τους επαγγελματίες της Αστυπάλαιας έχει επίσης ανακοινωθεί ότι το ποσό της συνολικής επιδότησης θα ανέλθει σε 19.500 ευρώ.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Παρά την μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον εξηλεκτρισμό, τα στοιχεία δείχνουν πως ο κόσμος ακόμα είναι διστακτικός απέναντι στην αλλαγή μιας και από τις 13.000 αιτήσεις στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» μόλις οι 8 αφορούν επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού ταξί, ενώ για plug-in υβριδικό ταξί o αριθμός πέφτει στις 3.

Εσάς πως σας φαίνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης; Είναι αρκετά δελεαστικό πλέον το όφελος ή ακόμη δεν είστε σίγουροι πως η μετάβαση θα στεφθεί με επιτυχία;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...