Η Nissan με το νέο Qashqai λανσάρει στην Ευρώπη τεχνολογία αλουμινίου χαμηλού βάρους

Η “εσωτερική” ανακύκλωση (closed-loop recycling) είναι μέρος του σχεδίου προς την ουδετερότητα άνθρακα της Nissan, έως το 2050

  • -
  • -
Η Nissan με το νέο Qashqai λανσάρει στην Ευρώπη τεχνολογία αλουμινίου χαμηλού βάρους

Η νέα γενιά του Qashqai, θα είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan που κατασκευάζεται  στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας σημαντικό αριθμό πάνελ αλουμινίου χαμηλού βάρους. Το καπό, οι πόρτες και τα μπροστινά φτερά είναι κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου, γεγονός που καθιστά το αμάξωμα του ελαφρύτερο κατά 60 κιλά. Αυτό βελτιώνει την αποδοτικότητα και συνεπώς συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών. Επιπλέον, συμβάλλει στην προσαρμογή περισσότερης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του “εξηλεκτρισμένου” κινητήριου συνόλου του ολοκαίνουργιου οχήματος.

Η παραγωγή αλουμινίου στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland περιλαμβάνει τη 2η πολύ μεγάλη γραμμή πρέσας που λειτούργησε πέρυσι και τον κυκλώνα, μια εγκατάσταση ανακύκλωσης που τροφοδοτεί την γραμμή παραγωγής με 150km σκραπ την ώρα και μπορεί να χειριστεί περισσότερους από επτά τόνους μετάλλων την ώρα, εξασφαλίζοντας λιγότερα απόβλητα και μια πιο πράσινη διαδικασία παραγωγής.

aluminum

Καθώς τα καπό και οι πόρτες σχηματοποιούνται, το σκραπ τεμαχίζεται και εξάγεται, διαχωρίζοντας τις ποιότητες του αλουμινίου. Ο διαχωρισμός διασφαλίζει ότι η ιαπωνική εταιρεία μπορεί να επιστρέψει σκραπ υψηλής ποιότητας σε προμηθευτές για να το μετατρέψουν σε φύλλα κράματος αλουμινίου.

Αυτό το σύστημα “εσωτερικής” ανακύκλωσης μειώνει τα απόβλητα και τις εκπομπές CO2 και συμβάλλει στον στόχο της Nissan να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα στις δραστηριότητές της και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Η ανακύκλωση σκραπ αλουμινίου εξοικονομεί περισσότερο από το 90% της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία συγκρίσιμης ποσότητας από πρώτες ύλες.

Το νέο Qashqai ακολουθεί το νέο Rogue που πωλείται στη Βόρεια Αμερική, ως το δεύτερο παγκόσμιο μοντέλο για τη Nissan που διαθέτει εξαρτήματα αλουμινίου που παράγονται με τη διαδικασία “εσωτερικής” ανακύκλωσης κλειστού βρόχου. Η εταιρεία σκέφτεται να επεκτείνει την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας σε μελλοντικά μοντέλα, καθώς και σε άλλα εργοστάσια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...