Ποια εταιρεία έχει δέκα plug-in μοντέλα στη γκάμα της;

Η μάρκα με το κορυφαίο portfolio υβριδικών μοντέλων στην αυτοκινητοβιομηχανία

  • -
  • -

Με την εκκίνηση διαθεσιμότητας των Q5 50 TFSI e quattro S tronic και Q5 Sportback 50 TFSI e quattro S tronic στην Ελλάδα, η μάρκα με σήμα τα τέσσερα δακτυλίδια γίνεται και στην χώρα μας, αυτή με την πιο πλήρη γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων στην αυτοκινητοβιομηχανία, με δέκα συνολικά επιλογές – οκτώ άμεσα διαθέσιμες και δύο να αναμένονται μέσα στο έτος – που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα αμαξωμάτων, από την compact κατηγορία έως αυτή των μεγάλων SUV, σεντάν και κουπέ. Πρόκειται για τεχνολογικά προηγμένες προτάσεις, που προσφέρουν μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία, εύκολη και γρήγορη φόρτιση, παράλληλα με έως και πλήρη απαλλαγή από τον φόρο χρήσης για εταιρικά στελέχη.

Πιο αναλυτικά, η Audi διαθέτει στην ελληνική αγορά τα παρακάτω υβριδικά μοντέλα, με μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένη στην περιοχή του πίσω άξονα, για ιδανική κατανομή μαζών, μεγάλης ενεργειακής χωρητικότητας μεταξύ 13,0 και 17,9 kWh. Μεγάλο ενδιαφέρον, εκτός των αντίστοιχων τεχνικών χαρακτηριστικών, έχει η Λιανική Τιμή Προ Φόρων, η οποία καθορίζει τη φορολογική επιβάρυνση του χρήστη, σε περίπτωση εταιρικού αυτοκινήτου.

  • A3 Sportback 40 TFSI e S tronic - Λιανική τιμή προ φόρων από 32.924 €, μηδενική φορολογική επιβάρυνση
  • Q3 45 TFSI e S tronic - Λιανική τιμή προ φόρων από 34.900 €, μηδενική φορολογική επιβάρυνση
  • Q3 Sportback 45 TFSI e S tronic - Λιανική τιμή προ φόρων από 37.683 €, μηδενική φορολογική επιβάρυνση
  • Q5 50 TFSI e quattro S tronic - Λιανική τιμή προ φόρων από 48.856 €, ετήσια φορολογική επιβάρυνση 355 €
  • Q5 Sportback 50 TFSI e quattro S tronic - Λιανική τιμή προ φόρων από 52.791 €, ετήσια φορολογική επιβάρυνση 512 €
  • Q7 55 TFSI e quattro tiptronic - Λιανική τιμή προ φόρων από τις 63.229 €
  • Q8 60 TFSI e quattro tiptronic - Λιανική τιμή προ φόρων από τις 79.294 €
  • A6 50 TFSI e quattro S tronic - Λιανική τιμή προ φόρων από τις 57.620 €, ετήσια φορολογική επιβάρυνση 365 €

Το υβριδικό κινητήριο σύστημα των Audi TFSI e επιλέγει αυτόματα τη βέλτιστη στρατηγική λειτουργίας. Εκτός του στάνταρ υβριδικού τρόπου λειτουργίας “Auto Hybrid”, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ των λειτουργιών “EV”, “Battery Hold” και “Battery Charge”.

Κατά τη διάρκεια της πέδησης, τα υβριδικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας επανακτούν σημαντικά ποσοστά ενέργειας. Ο ηλεκτροκινητήρας χειρίζεται όλες τις μικροεπιβραδύνσεις - με άλλα λόγια, την πλειονότητα των καταστάσεων πέδησης στην καθημερινή οδήγηση. Σε πιο απαιτητικές καταστάσεις, ο ηλεκτροκινητήρας μοιράζεται τη διαδικασία επιβράδυνσης με το υδραυλικό σύστημα φρένων, με τα τελευταία να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά μόνα τους μετά από ένα συγκεκριμένο, μεγαλύτερο επίπεδο επιβράδυνσης (0,4 g). Το ευφυές σύστημα διαχείρισης πέδησης των TFSI e μοντέλων είναι τόσο προηγμένο, ώστε να εξασφαλίζει ότι ουσιαστικά ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται διαφορές στην αίσθηση φρεναρίσματος, ανεξάρτητα από τα χρησιμοποιούμενα είδη πέδησης.

phev

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...