Porsche: Είναι η Boxster το επόμενο μοντέλο που θα περάσει στην ηλεκτρική εποχή;

Θα ξαναδούμε τις Boxster και Cayman με κινητήρα εσωτερικής καύσης;

  • -
  • -

Με την Taycan, η Porsche έκανε τα πρώτα της βήματα προς το, κατά μεγάλο μέρος, εξηλεκτρισμένο μέλλον της. Η ηλεκτρική Macan βρίσκεται ήδη στα σκαριά, ενώ και η αντίστοιχη Cayenne δεν θα αργήσει να έρθει. Όπως φαίνεται η μοίρα επιφυλάσσει παρόμοιο μέλλον και για το μικρό sportscar της γερμανικής εταιρείας.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ PORSCHE TAYCAN TURBO

Είναι πολύ πιθανό, τόσο η Boxster, όσο και η κλειστή της εκδοχή, η Cayman, να αποκτήσουν και μία έκδοση μηδενικών ρύπων, η οποία θα προσφέρεται μαζί με τις ήδη υπάρχουσες που χρησιμοποιούν θερμικό κινητήρα, αλλά θα πατά πάνω σε μία νέα πλατφόρμα, διαφορετική από αυτή της ανερχόμενης Macan EV. Αμιγώς ηλεκτροκίνητα πρωτότυπα της τωρινής γενιάς έχουν ήδη κατασκευαστεί σύμφωνα με μέλος του τμήματος εξέλιξης της εταιρείας από την Στουτγάρδη, αλλά απορρίφθηκαν διότι κρίθηκαν υπέρβαρα. Το βάρος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στα ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς η εταιρεία θέλει να έχουν την ίδια άψογη οδική συμπεριφορά με τα «παραδοσιακά», θερμικά αδερφάκια τους.

Οι επιδόσεις στην ευθεία λογικά και αυτές θα είναι παραπλήσιες με την υπόλοιπη γκάμα, με την ταχύτερη εξ αυτών να ολοκληρώνει το σπριντ για τα πρώτα 100 km/h σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...