Η Alfa Romeo εγκαινιάζει το νέο της αρχηγείο (video)

Στο Centro Stile βρίσκεται πλέον αρχηγείο της Alfa Romeo

  • -
  • -

Σε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό, η Alfa Romeo επέλεξε το Centro Stile ως το χώρο για τη δημιουργία του νέου της αρχηγείου. Εκεί που συνδυάζεται με τον καλύτερο τρόπο το ιταλικό design με την τεχνολογία, μια νέα προσέγγιση στην έννοια του εργασιακού χώρου, έρχεται να ενισχύσει την ομαδικότητα και την ανταλλαγή απόψεων. 

Η Alfa Romeo με αφοσίωση και πάθος για το μέλλον της, εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες που φέρνει η νέα εποχή της Stellantis -του Ομίλου που αποτελεί την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο- επιταχύνοντας τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς λειτουργίας της θρυλική Ιταλικής μάρκας. Την περασμένη χρονιά, οι ειδικές συνθήκες που προέκυψαν οδήγησαν σε επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας των οργανισμών. Η Alfa Romeo εστίασε την ενέργεια της στη δημιουργία του νέου της αρχηγείου, έτσι ώστε να καλωσορίσει τους εργαζόμενους της σε μια νέα αρχιτεκτονική προσέγγιση, η οποία θα ενθαρρύνει την ομαδικότητα, την ανταλλαγή απόψεων και την ελευθερία έκφρασης.

 

Με έμπνευση από την ιστορία

Ως ιδανικό χώρο για τη δημιουργεί του νέου αρχηγείου επιλέχθηκε το Centro Stile στη Via Plava του Τορίνο, ένα πλήρως ανακατασκευασμένο μέρος του βιομηχανικού συμπλέγματος του Mirafiori, πολύ κοντά στο ιστορικό Offcine 83. Ένα σημείο ορόσημο για τη μάρκα και το χώρο του αυτοκινήτου, με ισχυρή ταυτότητα, αλλά και στιλ, στοιχεία που χαρακτηρίζουν εδώ και περισσότερα από 110 χρόνια τις δημιουργίες της Alfa Romeo. Το σύνολο της ομάδας της μάρκας, μπορεί τώρα να εργάζεται κοντά με τους σχεδιαστές που δημιουργούν τα νέα μοντέλα και να ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες.

 


Με πλούσια κληρονομιά, αλλά και το βλέμμα στο μέλλον

Οι εγκαταστάσεις του νέου κέντρου της Alfa Romeo χαρακτηρίζονται από τους μεγάλους, ανοιχτούς χώρους, οι οποίο είναι γεμάτοι από το μοναδικό στιλ της μάρκας. Παράλληλα διαμορφώθηκαν και εξωτερικοί χώροι, ενώ η ύπαρξη στοιχείων από την πλούσια ιστορική κληρονομιά της μάρκας, έρχονται για να τονίσουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, αλλά και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Η Alfa Romeo δημιουργήθηκε στις 24 Ιουνίου του 1910 και η πρώτη της έδρα ήταν στο προάστιο Portello του Μιλάνο. Τη δεκαετία του 1960 το αρχηγείο της μάρκας μεταφέρθηκε στο τότε νέο εργοστάσιο στο Αρέζε, επίσης στα προάστια του Μιλάνο, ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και μέχρι και σήμερα, το «κέντρο επιχειρήσεων» βρίσκεται στο Τορίνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...