MINI Electric Pacesetter: Το πρώτο ηλεκτρικό MINI σε ρόλο Safety Car της Formula E [Video]

Συνδέει το εξηλεκτρισμένο μέλλον της μάρκας με την πλούσια αγωνιστική παράδοση της John Cooper Works

  • -
  • -

Το MINI Electric Pacesetter, εμπνευσμένο από την JCW, είναι το νέο Αυτοκίνητο Ασφαλείας (Safety Car) για τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB, FIA Formula E. Ως εκ τούτου, συνδέει το εξηλεκτρισμένο μέλλον της μάρκας με την πλούσια αγωνιστική παράδοση της John Cooper Works. Το αυτοκίνητο βασίζεται στο νέο MINI Cooper SE και γεννήθηκε μέσα από μία πρωτοφανή συνεργασία των τμημάτων MINI Design, BMW Motorsport, FIA και Formula E.

Το εξωτερικό του είναι ειδικά κατασκευασμένο για τις απαιτήσεις της αγωνιστικής πίστας και ενσαρκώνει την πιο δυναμική έκδοση, μέχρι στιγμής, του αμιγώς ηλεκτρικού MINI. Στο εμπρός τμήμα, τυπικά σχεδιαστικά στοιχεία MINI όπως οι στρογγυλοί προβολείς και η εξαγωνική μάσκα δημιουργούν το αναγνωρίσιμο πρόσωπο MINI. Την ίδια στιγμή, γνώριμα χαρακτηριστικά της οικογένειας μοντέλων John Cooper Works, όπως οι φαρδύτεροι θόλοι και η βαθιά εμπρός ποδιά με πρόσθετα εμπρός splitters αριστερά και δεξιά, επιτείνουν τη σπορ φυσιογνωμία του αυτοκινήτου. Η χαρακτηριστική «κλειστή μάσκα» και το λογότυπο MINI Electric παραπέμπουν στην ηλεκτρική «καρδιά» του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, με μοναδικές εξαιρέσεις να αποτελούν, η περιοχή κάτω από τη μάσκα και τα εντυπωσιακά, σχεδόν τετραγωνισμένα ανοίγματα για την ψύξη των φρένων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ MINI COOPER SE

Τα λευκά προειδοποιητικά φώτα του Safety Car είναι ενσωματωμένα αρμονικά στο καπό. Οι χαρακτηριστικές λωρίδες στο καπό του MINI εκτείνονται πάνω από την οροφή και φτάνουν μέχρι το πίσω τμήμα. Σε άλλα νέα, το ηλεκτρικό MINI φέρει δίχρωμες ζάντες 18 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος ο τεράστιος διαχύτης και αεροτομή απαιτούν το 100% της προσοχής σου.

Το εσωτερικό έχει γδυθεί από οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί περιττό, με τα απολύτως απαραίτητα να παραμένουν: ένα κάθισμα για τον οδηγό, τιμόνι, πίνακας οργάνων, roll cage και ανθρακονημάτινα πάνελ με ιμάντες για χειρολαβές.

Ο ηλεκτροκινητήρας του pace car παράγει 184 ίππους και 280 Nm ροπής, επιτρέποντας έτσι στο εξειδικευμένο αμιγώς ηλεκτροκίνητο hatchback να επιταχύνει έως τα πρώτα 100 km/h σε 6,7 sec. Μπορεί να μην ακούγεται καταιγιστικά γρήγορο, αλλά πρέπει να επισημανθεί πως το δυνατό σημείο του συγκεκριμένου MINI δεν είναι η ευθεία, μα οι στροφές. Αυτό γιατί κάτω από τους φουσκωμένους θόλους κρύβονται νέες ρυθμιζόμενες αναρτήσεις 3 σταδίων, φαρδύτερα μετατρόχια και τετραπίστονες δαγκάνες φρένων που έρχονται απευθείας από το JCW GP.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...