Tι είναι ο έξυπνος καθρέφτης της Ford;

Διευκολύνοντας τη ζωή των οδηγών van, οι οποίοι μπορούν να βλέπουν καθαρά δικυκλιστές, πεζούς και άλλα οχήματα που ακολουθούν

  • -
  • -

Πολλοί οδηγοί van οχημάτων βασίζονται στους πλαϊνούς καθρέπτες, καθώς οι εσωτερικοί δεν βοηθάνε πάντα, ειδικά στην περίπτωση παρουσίας διαχωριστικού ή φορτίου, το οποίο εμποδίζει την ορατότητα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η Ford παρουσίασε τον έξυπνο καθρέφτη «Smart Mirror». Το νέο σύστημα μοιάζει με ένα συνηθισμένο καθρέφτη – αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μία οθόνη υψηλής ανάλυσης που προβάλλει μία πανοραμική εικόνα την περιοχής πίσω από το van. Έτσι, οι οδηγοί μπορούν να εντοπίζουν δικυκλιστές, πεζούς και άλλα οχήματα που πιθανόν να βρίσκονται πίσω τους, ακόμα και στις περιπτώσεις που το όχημα εξοπλίζεται με πίσω πόρτες χωρίς παράθυρο ή διαχωριστικά.

 


Το Full Display Interior Mirror προβάλει ζωντανή εικόνα από μία κάμερα στο πίσω τμήμα του van και περιλαμβάνει αυτόματο έλεγχο φωτεινότητας για βέλτιστη ορατότητα την ημέρα και τη νύχτα. Το σύστημα προσφέρει ένα οπτικό πεδίο με διπλάσιο πλάτος από ένα συμβατικό μεσαίο καθρέπτη. Αυτό βοηθά τους οδηγούς να αντιλαμβάνονται καλύτερα τι υπάρχει γύρω τους, για παράδειγμα, όταν πλησιάζουν σε πλατείες, αλλάζουν λωρίδες ή ελέγχουν πριν εισέλθουν/εξέλθουν σε/από παράδρομο. Σημειώστε, πω οι ευάλωτοι χρήστες των δρόμων είχαν ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων 70% στις ευρωπαϊκές αστικές περιοχές το 2019.

 

MAΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ FORDLiive

Η τοποθέτηση του συστήματος μπορεί επίσης να βελτιώσει τον παραγωγικό χρόνο – δηλαδή το χρόνο που τα επαγγελματικά αυτοκίνητα βρίσκονται στο δρόμο. Μην ξεχνάμε πως την περασμένη εβδομάδα η Ford ανακοίνωσε το FORDLiive, ένα νέο, συνδεδεμένο σύστημα μεγιστοποίησης του χρόνου λειτουργίας, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Ο καθρέπτης είναι διαθέσιμος στα Ford Transit και Transit Custom vans με πίσω πόρτες χωρίς παράθυρα. Οποιοσδήποτε μπορεί να παραγγείλει και να τοποθετήσει το σύστημα που είναι συμβατό με τα Transit van τα οποία κατασκευάστηκαν μετά το 2014 και μοντέλα Transit Custom κατασκευής από το 2012.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...