Έρχονται Τέλη Κυκλοφορίας ανά μήνα και on line

Τέλος η χρηματική «ποινή» για αυτούς που κατέθεταν πινακίδες και έκαναν άρση ακινησίας στα μέσα του χρόνου

  • -
  • -
Έρχονται Τέλη Κυκλοφορίας ανά μήνα και on line

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τα Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώνονται ανά μήνα και χωρίς κάποια χρηματική «ποινή» όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, για αυτούς που κατέθεταν πινακίδες και έκαναν άρση ακινησίας στα μέσα του χρόνου. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει από τον Μάϊο, όπου οι κάτοχοι των οχημάτων θα μπορούν να ενεργοποιούν on line - μέσω του myCAR της ΑΕΔΕΕ- τις πινακίδες, ή να τις θέσουν σε ακινησία, μήνα με μήνα.

Παράλληλα το μέτρο εξετάζεται σοβαρά να είναι μόνιμο για όλο το χρόνο, ενώ θα υπάρξει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στα Τέλη Κυκλοφορίας, γι’ αυτούς που θα επιλέγουν να κυκλοφορούν όλο το χρόνο (πιο οικονομικά Τέλη), για αυτούς που θα επιλέγουν εξάμηνη χρήση, τρίμηνη ή μήνα-μήνα. Τις πινακίδες θα τις διατηρεί ο κάτοχος του ΙΧ στην κατοχή του και ανάλογα με το τι θα επιλέγει θα τις τοποθετηθεί στο όχημα.

Στην περίπτωση εντοπισμού οχήματος από τις αστυνομικές αρχές, το οποίο κυκλοφορεί ενώ οι πινακίδες του έχουν κατατεθεί on line, τότε θα επιβάλλονται αυτομάτως στο ΑΦΜ οπου ανήκει το όχημα, οι βαρύτατες ποινές που προβλέπονται και οι οποίες φτάνουν και τα 30.000€. Να σημειωθεί τα μέλη των αστυνομικών αρχών ή οι ελεγκτες της ΑΕΔΕΕ θα έχουν στη διάθεσή τους φορητές συσκευές συνδεδεμένες on line με το σύστημα myCAR, που θα τους επιτρέπουν να σκανάρουν με μία κίνηση τις πινακίδες, είτε το όχημα είναι σταθμευμένο, είτε εν κινήσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...