Επίσημο: H ΜΙΝΙ θα διαθέτει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα!

Με κάθε επισημότητα το BMW Group ανακοίνωσε πως το 2025 θα δούμε το τελευταίο μοντέλο της MINI με κινητήρα εσωτερικής καύσης

  • -
  • -

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το BMW Group ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα πως από το 2030 και έπειτα η γκάμα της MINI θα διαθέτει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στρέφονται και επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση θεωρώντας πως αποτελεί την επόμενη μέρα στην αυτοκίνηση. Το 2023 θα σηματοδοτήσει χρονιά ορόσημο για το Group, αφού υπολογίζεται πως θα διαθέτει συνολικά 13 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, προσφέροντας τουλάχιστον ένα σε κάθε κατηγορία.

Μάλιστα, δεν έκρυψαν πως αν σε κάποιες αγορές τα ηλεκτρικά μοντέλα μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κοινού, τότε δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη τάση. Από φέτος και έπειτα αναμένουν μία αύξηση της τάξεως του 50% κάθε χρόνο στις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων, με στόχο τη διάθεση 2 εκ. μοντέλων ετησίως το 2025.

Σε αυτό το πλαίσιο και πλάνο, λοιπόν, η ΜΙΝΙ θα είναι η πρώτη μάρκα του BMW Group που θα προσφέρει αποκλειστικά και μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Οι Γερμανοί θεωρούν ότι το συγκεκριμένο brand είναι ιδανικό για την πόλη, αλλά και την εναλλακτική κινητικότητα. Έτσι, από το 2030 και έπειτα δεν διαθέτει μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στη γκάμα της. Το τελευταίο μοντέλο της ΜΙΝΙ με θερμικό κινητήρα θα παρουσιαστεί το 2025 και θα είναι στο αμάξωμα του Cooper. Το 2023 θα αποκαλυφθεί η νεότερη γενιά του Countryman, η οποία θα προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά και σε εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το SUV της MINI θα είναι τη νέα χρονιά το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της εταιρείας, δίπλα στο Cooper SE.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...