Lockdown: Αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων φέρνει αλλαγές στα SMS που αφορούν τη μετάβαση και τις δραστηριότητες των πολιτών

  • -
  • -

Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα πιο αυστηρά μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο», όπως η Αττική. Οι σημαντικότερες εκ αυτών περιλαμβάνουν τις αλλαγές στους κωδικούς SMS που αφορούν τις μετακινήσεις. Πιο συγκεκριμένα, με τον αριθμό «2» που αφορά μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και το «3» για μετάβαση σε τράπεζα, η μετακίνηση θα επιτρέπεται να πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από την δηλωμένη κατοικία.

Παράλληλα, για το SMS με τον κωδικό «6» που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να αποστείλει 6 και να κινηθεί με το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα. Όσον αφορά τη μετακίνηση με τον κωδικό «4» η αστυνομία θα ζητάει επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η κατ’ εξαίρεση μετάβαση. Τέλος, η απαγόρευση κυκλοφορίας εξακολουθεί να παραμένει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. 

Σημειώστε πως στο «βαθύ κόκκινο» είναι Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Πέμπτη και συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί και έως την Τρίτη 16 Μαρτίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...