Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταίες μέρες πριν την επιβολή προστίμου

Πώς θα εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο, πώς θα καταθέσετε ηλεκτρονικά πινακίδες κυκλοφορίας

  • -
  • -

Προθεσμία έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου, δηλαδή την Παρασκευή 26 του μήνα, έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021. Υπενθυμίζεται, ότι όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας έγκαιρα ή δεν καταβάλουν όλο το ποσό, τότε το πρόστιμο ισούται με το ύψος των τελών. Δηλαδή αν αυτοκίνητο έχει τέλη κυκλοφορίας 240 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει στη συνέχεια να πληρώσει 480 ευρώ.

Ιδιώτες αλλά και κλάδοι έχουν καταθέσει αίτημα στην κυβέρνηση για μείωση στα τέλη κυκλοφορίας, λόγω της ακινησίας των οχημάτων αλλά και των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής το Υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει εκπτώσεις στα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία.

Μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα mycar για την ηλεκτρονικά κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας, χωρίς να απαιτείται δηλαδή φυσική παρουσία στις εφορίες. Όσοι καταθέσουν τις πινακίδες θα γλυτώσουν από τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιση του οχήματός τους, όμως αν πιαστούν να οδηγούν το συγκεκριμένο όχημα τα πρόστιμα θα είναι... τσουχτερά.

Δείτε εδώ αναλυτικά τι πληρώνουμε φέτος για τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα με το έτος πρώτης ταξινόμησης του οχήματος

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...