Έρωτας με την πρώτη ματιά! Πόσα θα δίνατε για αυτή τη Ferrari 330 GT;

Κατασκευάστηκε το 1968 και έχει διανύσει πάνω από 40.000 km. Πόσο λέτε να κάνει;

  • -
  • -

Ένας από τους πρωταγωνιστές του Silverstone Auction που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαρτίου, θα είναι μία εντυπωσιακή Ferrari 330 GT Coupe του 1968, φυσικά σε Rosso Corsa απόχρωση, με μαύρο εσωτερικό. Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί από τον Pininfarina και φέρει επίσημη βεβαίωση ως “Ferrari Classic”.

Κάτω από το καπό της 2+2 coupe Ιταλίδας κρύβεται ένας 4λιτρος V12 κινητήρας με γωνία κλίσης 60 μοιρών και απόδοση 304 ίππους. Χάρη σε αυτόν η 330 GTC καταφέρνει να ολοκληρώσει το σπριντ έως τα πρώτα 100 km/h σε κάτω από 7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 240 km/h. Στον κινητήρα που μόλις αναφέραμε συνδέεται ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, το οποίο είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για ίση κατανομή βάρους.

front

Αν και έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση χάρη σε εκτεταμένες και αρκετά κοστοβόρες εργασίες συντήρησης, η συγκεκριμένη Ferrari έχει διανύσει κατά την διάρκεια της ζωής της περίπου 42.000 km, αρκετά μεγάλο νούμερο για ένα όχημα αυτής της κατηγορίας. Φυσικά αυτό δεν μας κάνει να πιστεύουμε πως θα το κόστος απόκτησης μίας τόσο ξεχωριστής Ferrari θα περιέχει κάτι λιγότερο από 6 ή 7 ψηφία. Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε έχετε την δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού ώστε να την εξετάσετε λεπτομερώς και από κοντά. Αν όχι μπορείτε απλώς να την θαυμάσετε από τις φωτογραφίες που βλέπετε παραπάνω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...