Η Porsche Taycan έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας σε κλειστό χώρο [Video]

Οι καταιγιστικές επιδόσεις του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν

  • -
  • -

Για όποιον θυμάται, το 2011, ο Tanner Foust, οδηγός αγώνων και πρώην παρουσιαστής του αμερικανικού Top Gear, στα πλαίσια της εκπομπής έσπασε το τότε ρεκόρ ταχύτητας σε κλειστό χώρο, με το προσωπικό του αγωνιστικό Ford Fiesta Rallycross, αξίας 500.000 δολαρίων, φτάνοντας τα 140 km/h. 10 χρόνια μετά, οι Γερμανοί ήρθαν για να κλέψουν το ρεκόρ με μία αμιγώς ηλεκτρική Porsche παραγωγής. Πως αλλάζουν οι καιροί…

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ PORSCHE TAYCAN TURBO

Φυσικά η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης δεν είναι άλλη από την Porsche Taycan Turbo S, πίσω από το τιμόνι της οποίας βρέθηκε ο οδηγός αγώνων Leh Keen. Το ηλεκτρικό μοντέλο κατάφερε να εκκινήση εντός του κτιρίου, να επιταχύνει έως τα 165,2 km/h και να προλάβει να σταματήσει χωρίς την βοήθεια κάποιου εξωτερικού παράγοντας, αλλά αποκλειστικά με τα δικά της φρένα. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στο Ernest N. Morial Convention Center της Νέας Ορλεάνης, στην Λουιζιάνα.

Το ρεκόρ αν και επετεύχθη στις 18 Νοεμβρίου του 2020, η Porsche το δημοσιοποίησε τώρα ώστε να ακολουθήσει την σειρά από ρεκόρ που έχει πετύχει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου drift από ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά και των 13 ρεκόρ αντοχής που κατάφερε πριν από λίγες μέρες στο Brands Hatch της Μ. Βρετανίας.

Παρακάτω θα βρείτε το νέο ρεκόρ της Porsche Taycan Turbo S, αλλά και το ρεκόρ του Tanner Foust, το οποίο κατέρριψε .




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...