Suzuki Vitara & S-Cross: Δύο τετρακίνητα, βενζινοκίνητα SUV που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας!

Με την υβριδική τεχνολογία της Suzuki ο φιλικός προς το περιβάλλον χαρακτήρας έχει αντίκτυπο στην οικονομία καυσίμου, και όχι μόνο

  • -
  • -

Η Suzuki έχει επενδύσει στις υβριδικές τεχνολογίες έχοντας παρουσιάσει δείγμα γραφής και κάνοντας παράλληλα επίδειξη τεχνογνωσίας στην πλειονότητα των μοντέλων της γκάμας της. Κάτι που διαπιστώσαμε από τη χρήση ενός ήπιου υβριδικού συστήματοςπου εφαρμόστηκε στα Swift και Ignis. Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, η νέα τεχνολογία Hybrid 48V ωφελεί τις SUV προτάσεις της ιαπωνικής εταιρείας.
Συνδυάζοντας πλέον το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα, με τις εκτός δρόμου δυνατότητες, αλλά και το οικονομικό όφελος! Βλέπετε, όλες οι εκδόσεις των Vitara καιS-Cross διαθέτουν χαμηλές εκπομπές ρύπων, με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση, κοινός παρονομαστής είναι ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας Boosterjet των 129 ίππων. Κάνοντας χρήση άμεσου ψεκασμού, μειώνει την κατανάλωση του καυσίμου, βελτιώνοντας τον έλεγχο της ποσότητας, του χρονισμού και της πίεσης του καυσίμου. Επιπλέον, η κατανάλωση βελτιστοποιείται με τη χρήση μεταβλητού χρονισμού της βαλβίδας εισαγωγής (VVT), τη βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) που διαθέτει ξεχωριστό σύστημα ψύξης και την υψηλότερη σχέση συμπίεσης.
Ο κινητήρας ενισχύεται από ένα νέο υβριδικό σύστημα 48V, το οποίο αποτελείται από μία ηλεκτρογεννήτρια, μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ένα μετατροπέα τάσης. Η παρουσία του ενισχύει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης. Επιπλέον, η ηλεκτρογεννήτρια θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία ρελαντί, εξαλείφοντας ουσιαστικά την κατανάλωση καυσίμου κατά την επιβράδυνση.

Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τα SUV μοντέλα της Suzuki να αποκτήσουν ακόμα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά. Το Vitara εξακολουθεί να παραμένει ένα προσιτό κόμπακτ SUV, το οποίο συνδυάζει την άνεση στην καθημερινότητα με τον εκδρομικό χαρακτήρα. Οι επιδόσεις του είναι πολύ καλές για την κατηγορία (9,5 sec για το 0-100 km/h), ενώ η παρουσία του υβριδικού συστήματος αποδεικνύεται ακόμα πιο σημαντική σε επίπεδο μείωσης κατανάλωσης, αγγίζοντας μόλις τα 4,6 lt/100km για τη δικίνητη έκδοση.

Όλες τις παραπάνω αρετές συναντάει κανείς και στην περίπτωση του S-Cross. Προσφέρει αντίστοιχου επιπέδου κατανάλωση καυσίμου (4,7 lt/100 km) και επιδόσεις, εξακολουθώντας να διακρίνεται για τη γνωστή του ευρυχωρία, την πρακτικότητα και το υψηλό επίπεδο άνεσης. Στοιχεία που συνδυάζονται με την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα που προσφέρει η υβριδική έκδοση στο δρόμο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ SUZUKI VITARA 1.4 HYBRID 48V

Οι εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις και τα μηδενικά τέλη ταξινόμησης για τις εκδόσεις με κίνηση στους δύο τροχούς, αποτελούν δύο από τους πολλούς κρυμμένους άσσους που έχουν τα SUV μοντέλα της Suzuki που κάνουν χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και το προσιτό κόστος κτήσης, με το Vitara Hybrid 2WD να ξεκινάει από τα 16.990 ευρώ, ενώ το SX4 S-Cross Hybrid 2WD από τα 18.410.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...