Σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Lancia Stratos ΗF

Το ιταλικό όνειρο ενός Γερμανού

  • -
  • -

Οι εικόνες από μια σύγχρονη εκδοχή της Lancia Stratos HF της δεκαετίας του 70’, που έχουν βγει στην δημοσιότητα, έχουν δημιουργήσει μια σειρά από φήμες για την ύπαρξη ή όχι ενός συνεχιστή της θρυλικής αγωνιστικής κατά βάση κατασκευής.

Οι τελευταίες πληροφορίες αποκαλύπτουν, πιο είναι το παρασκήνιο που συνοδεύει το συγκεκριμένο πρωτότυπο. Το project του συγκεκριμένου πρωτοτύπου ανετέθη στην Pininfarina από τον γερμανό επιχειρηματία Michael Stoschek, ιδιοκτήτη της Brose (κορυφαία εταιρεία παροχής ηλεκτρο-μηχανικών συστημάτων), ο οποίος ήθελε να πραγματοποιήσει ένα προσωπικό του όνειρο. O Tiago Monteiro ήταν ο δοκιμαστής του αυτοκινήτου στην πίστα του Balocco. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι one-off, μολονότι η Pininfarina εικάζεται ότι θα μπορούσε να φτάσει σε μια περιορισμένη παραγωγή 25 μονάδων. Ο Stoschek είχε χρηματοδοτήσει παλιότερα και την απόπειρα δημιουργίας της Fenomenon Stratos, του σχεδιαστή Christian Hrabalek.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βάση του συγκεκριμένου πρωτοτύπου  είναι το πάτωμα της F 430 Scuderia με μικρότερο μεταξόνιο, τον V8 των 4.3 λίτρων να αποδίδει 520 ίππους και το βάρος να έχει συγκρατηθεί στα 1240kg.

Αν λοιπόν το κεντρομήχανο μοντέλο του Bertone, με τον αυθεντικό αγωνιστικών χαρακτήρα της εποχής και τον V6 κινητήρα 2.4 λίτρων (190 ίπποι) της Ferrari Dino, θα βρει έναν διάδοχο στην ιστορία της αυτοκίνησης, παραμένει ακόμα ρευστό. Το σίγουρο είναι ότι με την παραφιλολογία που κυριαρχεί γύρω από το θέμα, η δημιουργία μιας νέας Stratos θα μπορούσε να είναι σενάριο για τηλεοπτικό σήριαλ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...