Εντατικοί έλεγχοι στις τιμές καυσίμων

Για τους νομούς με τις υψηλότερες τιμές

  • -
  • -

Προαναγγελία εντατικών ελέγχων στους νομούς Λασιθίου, Κεφαλονιάς, Χανίων, Σάμου, Κέρκυρας, Χίου, Φωκίδας και Ρεθύμνου, όπου καταγράφεται σοβαρή απόκλιση της ελάχιστης τιμής πώλησης των καυσίμων σε σχέση με την αντίστοιχη ελάχιστη τιμή του συνόλου της χώρας ζητά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα με εγκύκλιο προς τις νομαρχίες ο κ. Κομνηνός σημειώνει ότι από την παρακολούθηση των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων διαπιστώθηκαν αυξημένες τιμές συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Από τους αντίστοιχους νομάρχες ζητά να διερευνηθούν αν τηρούνται τα περιθώρια κέρδους των πρατηρίων καυσίμων, αλλά και αν υπάρχει παράβαση των διατάξεων περί ελεύθερου ανταγωνισμού όπως για παράδειγμα η εφαρμογή εναρμονισμένων πρακτικών από τους πρατηριούχους.

Ο γενικός Γραμματέας ζητά να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι μέσω της συνεχούς παρουσίας των αγορανομικών οργάνων στα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιφέρειάς τους, για τη διαπίστωση της τήρησης και εφαρμογής του συνόλου των υποχρεώσεων των πρατηριούχων. Λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο έχει ενδιαφέρον να δούμε με πιο προσωπικό οι νομαρχίες θα εκτελέσουν την οδηγία του γ.γ. καθώς οι υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...