"Πάτωσε" τελικά ο KITT του Hasselhoff στην δημοπρασία. Τι συνέβη;

Οι προβλέψεις έκαναν λόγο ακόμη και για ποσά της τάξης του 1 εκατομμυρίου δολαρίων

  • -
  • -

Θυμάστε το «The Hoff Auction» που σας είχαμε αναφέρει στις αρχές του μήνα; Επρόκειτο για την δημοπρασία του κ. David Hasselhoff, στην οποία φαίνεται πως πωλούσαν και το παραμικρό πράγμα που μπορούσε να βρει κανείς στο σπίτι του πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειράς Baywatch. Ανάμεσα στα αντικείμενα της δημοπρασίας βρισκόταν και η αυθεντική, τροποποιημένη Pontiac Firebird Trans Am, γνωστή και ως KITT, το αυτοκίνητο-πρωταγωνιστής στο Knight Rider (Ιππότης της ασφάλτου).

Την περίοδο που γράφαμε το πρώτο άρθρο η τιμή του θρυλικού αυτοκινήτου είχε φτάσει τις 475.000 δολάρια. Αν και κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της δημοπρασίας η τιμή έφτασε ακόμη και τις 975.000 δολάρια, τελικά το όχημα πωλήθηκε στην τιμή των 300.000. Όχι κι άσχημα αν σκεφτεί κανείς πως και η πραγματική του αξία υπολογιζόταν γύρω στις 175.000 με 300.000 δολάρια. Γιατί όμως είχε αυτή την μεγάλη πτώση;

Ο κ.Hasselhoff είχε δηλώσει πως εάν η τιμή αγοράς ξεπερνούσε το ελάχιστο όριο κατά τουλάχιστον 25%, τότε θα παρέδιδε ο ίδιος το αυτοκίνητο, οπουδήποτε κι αν βρισκόταν ο αγοραστής. Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν έκαναν γνωστό το ελάχιστο όριο. Στην σελίδα αναγραφόταν η εκτίμηση της πραγματικής αξίας όπως προαναφέραμε, αλλά πουθενά το ελάχιστο όριο. Όποτε κανείς δεν γνώριζε εάν βρισκόταν κάτω ή πάνω από αυτό. Στο τέλος της δημοπρασίας οι συνολικές προσφορές ήταν 31, ενώ προσφορές όπως αυτή των 975.000 ή των 475.000 που είχαμε δει εμείς στις αρχές του μήνα, είχαν μυστηριωδώς εξαφανιστεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...