Το ρομπότ της Hyundai: Δείτε τι μπορεί να κάνει

Το ανθρωποειδές “DAL-e” έρχεται να προσφέρει την πιο χαριτωμένη εξυπηρέτηση πελατών

  • -
  • -

Η Hyundai φαίνεται πως δεν έχασε χρόνο με την εταιρεία κατασκευής ρομπότ που έχει πια στα χέρια της εδώ και λίγο καιρό, καθώς μόλις παρουσίασε το DAL-e. Πρόκειται για ένα ρομπότ εξυπηρέτησης πελατών. Έκανε το ντεμπούτο του πιλοτικά, σε ένα εκθεσιακό χώρο της Hyundai Motor στη νότια Σεούλ. Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία μέρος του σκεπτικού πίσω από το DAL-e είναι φιλοξενήσει στις εκθέσεις πελάτες που μπορεί να θέλουν να μειώσουν την ανθρώπινη επαφή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το DAL-e είναι αρκτικόλεξο του «Drive you, Assist you, Link with you- experience», με το ίδιο το ρομπότ να είναι εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει μία φιλική εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών. Η ίδια η Hyundai άλλωστε, αναφέρει ότι η ανθρωποειδής παρουσία του DAL-e αποπνέει μια «φιλόξενη αίσθηση» με φυσικά χαρακτηριστικά, τα οποία συνδυάζονται με ομαλό διάλογο.

dale2

Διαθέτει επίσης αναγνώριση προσώπου και κατανόησης γλώσσας που θα του επιτρέψει να επικοινωνήσει με πιθανούς πελάτες. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αυτό σημαίνει ότι το ρομπότ μπορεί να αναγνωρίσει πότε κάποιος έχει εισέλθει στην αίθουσα εκθέσεως χωρίς να φοράει μάσκα και να τους συμβουλεύσει να την φορέσουν. Παράλληλα, μπορεί να μετακινηθεί, συνοδεύοντας δυνητικά τους πελάτες στο χώρο, χάρη σε τέσσερις τροχούς. Υπάρχει μια οθόνη αφής που βρίσκεται στο πάνω μέρος του κεφαλιού του, από την οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ορισμένα οχήματα, ενώ το μικρό ρομπότ μπορεί επίσης να συνδεθεί ασύρματα και σε μια μεγάλη οθόνη στο χώρο. Το DAL-e μπορεί ακόμη και να ζητήσει από τους επισκέπτες να βγάλουν selfie μαζί του!

Εάν η πιλοτική λειτουργία είναι επιτυχής, η εταιρεία ελπίζει να αναπτύξει περισσότερα ρομπότ DΑL-e σε άλλους εκθεσιακούς χώρους της Hyundai και της Kia.

dale3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...