Σιγή ιχθύος από το Υπουργείο Οικονομικών για έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας του 2021

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έχουν οδηγήσει σε… ακινησία χιλιάδες επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα

  • -
  • -
Σιγή ιχθύος από το Υπουργείο Οικονομικών για έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας του 2021
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό του κορονοϊού αρκετούς μήνες του 2020 και συνεχίζεται το 2021, περιλαμβάνει περιορισμούς στην κυκλοφορία (π.χ. από νομό σε νομό) αλλά και αναστολή λειτουργίας αρκετών επιχειρήσεων. Έτσι πολλά οχήματα – τόσο επιβατικά ΙΧ όσο και επαγγελματικά – βρίσκονται ουσιαστικά σε ακινησία. Ιδιώτες αλλά και φορείς ζητούν έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας, αναλογική με την περίοδο ισχύος των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Υπουργός Οικονομικών δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες χρήσης του οχήματος. «Αυτό δε σημαίνει ότι υλοποιείται. Είμαστε πάντως πολιτική ηγεσία που ακούει τα αιτήματα της κοινωνίας», είχε δηλώσει τότε ο κ. Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.  

Το GOCAR είχε αποκαλύψει σχετική επιστολή, προς τους αρμόδιους Υπουργούς, του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος. Μέσω αυτής, ο ΣΤΕΕΑΕ ζητά από την κυβέρνηση την αναλογική πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 ανά μήνα. Πάντως, όπως μαθαίνουμε, δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση από την κυβέρνηση, με την προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας να λήγει στις 26 Φεβρουαρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...