Επιτέλους… Ένα Tesla Roadster

Όχι δεν είναι αυτό που έχει η υποσχεθεί η Tesla εδώ και καιρό, αλλά σίγουρα εντυπωσιάζει

  • -
  • -

Ένα Tesla με ταμπεραμέντο… Ιταλικό ταμπεραμέντο. Πως γίνεται θα μας πείτε αυτό; Κι όμως, όταν αφήνεις ένα, όχι και τόσο ενθουσιώδες, Model S στα χέρια της ARES Design από την Μόντενα, ώστε να το μετατρέψει σε ένα roadster, τότε το project αποκτά ενδιαφέρον.

Βλέπετε οι άνθρωποι της ARES δεν αφαίρεσαν μόνο, αλλά πρόσθεσαν κιόλας. Πρόσθεσαν μία μαλακή υφασμάτινη οροφή, η οποία φαίνεται πως πιάνει σχεδόν όλο το χώρο των πίσω καθισμάτων. Όχι πως υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με αυτό, καθώς εκτός από την οροφή, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να βγάλουν και τις πίσω πόρτες, όπως και την μεσαία κολώνα, μετατρέποντας έτσι το 4πορτο σεντάν, σε 2πορτο roadster!

Όταν αφαιρείς όμως ένα τόσο μεγάλο μέρος του αμαξώματος, όπως η οροφή, σε ένα αυτοκίνητο που δεν είχε σχεδιαστεί εξ αρχής ως cabrio, τότε το όχημα χάνει πολύ μεγάλο μέρος της στιβαρότητας του, καθώς τώρα το μόνο που συνδέει το εμπρός με το πίσω μέρος είναι το πάτωμα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγω οι μηχανικοί της Ιταλικής εταιρείας ενίσχυσαν τα μαρσπιέ, ενώ αν και το συγκεκριμένο μοντέλο της φωτογραφίας δεν φέρει κάποιο σύστημα προστασίας σε περίπτωση ατυχήματος, στο οποίο το αυτοκίνητο βρεθεί τουμπαρισμένο, οι άνθρωποι της ARES δήλωσαν πως οποιαδήποτε μετατροπή σε roadster κάνουν στο μέλλον, θα φέρει πλήρες σύστημα προστασίας.

interior

Σχεδιαστικά, με σκοπό το project να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, πρόσθεσαν και ένα διακριτικό ανθρακωνημάτινο aero kit, ενώ με τα πίσω καθίσματα να έχουν φύγει, αναγκάστηκαν να κατασκευάσουν καινούργια, αποκλειστικά για αυτό. Μαζί με τα καθίσματα όμως, φαίνεται πως ντύθηκε και όλη η υπόλοιπη καμπίνα με μία εντυπωσιακή δερμάτινη επένδυση.

Μηχανικά, δεν αναφέρθηκε κάποια αλλαγή, όχι πως χρειαζόταν βέβαια. Το Tesla Model S καταφέρνει ήδη να ολοκληρώσει το σπριντ για τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 2,3 sec, οπότε δεν πιστεύουμε πως χρειαζόταν και κάποια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα.

Δυστυχώς κάποια πληροφορία για το κοστολόγιο δεν δόθηκε, αλλά κρίνοντας από το αποτέλεσμα, δεν ποντάρουμε πως ήταν και ιδιαίτερα φθηνό. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε, μπορείτε κάλλιστα να τους καλέσετε και να ζητήσετε να φτιάξουν και ένα για εσάς, απλά μετά θα πρέπει να το πληρώσετε κιόλας.

side

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...