Η Renault στρέφεται στην αναβίωση μοντέλων του παρελθόντος!

Σύντομα, η Renault θα γνωστοποιήσει τη μελλοντική της στρατηγική, διαβάστε ποια επιτυχημένα του παρελθόντος είναι προ των πυλών

  • -
  • -

Ο νέος επικεφαλής της Renault, Luca De Meo, έχει στόχο να αλλάξει άρδην την κατάσταση στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Στις 14 του μηνός αναμένεται να γνωστοποιήσει τη στρατηγική της Renault για τα επόμενα χρόνια, με στόχο τη βελτίωση των πωλήσεων και την επανατοποθέτηση της γαλλικής μάρκας στην αγορά. Οι προθέσεις του De Meo δεν είναι γνωστές, αλλά όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters είναι έτοιμος να ποντάρει επάνω σε μοντέλα που έγραψαν ιστορία στο παρελθόν για λογαριασμό της Renault. Και φυσικά, θα είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής κάτι που σημαίνει πως αναμένεται να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ RENAULT eVISION


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία χτυπήθηκε σκληρά και αυτή από την πανδημία του κορονοϊού. Ήδη έχουν ανακοινωθεί απολύσεις και μειώσεις εξόδων που αγγίζουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Έτσι, το Reuters αναφέρει ότι ο De Meo στρατηγικά θα στηριχθεί στο παρελθόν της Renault δίνοντας το πράσινο φως για τις σύγχρονες αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των 4και Renault  5.

 


Για τον De Meo είναι ιδιαίτερα σημαντικό κάθε μάρκα του Group να αποκτήσει το δικό της χαρακτήρα και ταυτότητα. Κάτι που περιλαμβάνει τις Renault, Alpine, Dacia και Lada. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα ποντάρει στις μικρές και προσιτές σε κόστος κατασκευές, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται η αποχώρηση της από κάποιες αγορές. Κάτι που είναι αντίθετο σε σχέση με την… «παγκοσμιοποίηση» που είχε επιβάλλει στο παρελθόν ο Carlos Ghosn. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές του Reuters αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να λανσαριστούν και πάλι εκδόσεις όπως το Espace, αλλά πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής, όσον αφορά τις πράσινες τεχνολογίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...