Ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo παρά την πανδημία!

Η Volvo σημείωσε τις πιο υψηλές πωλήσεις σε περίοδο δεύτερου εξαμήνου στην ιστορία της κατά τη διάρκεια του 2020

  • -
  • -

Η ταχεία αύξηση στη ζήτηση για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα έδωσε ώθηση στην ανάκαμψη της Volvo, μετά τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία του COVID-19 στις πωλήσεις. Η σουηδική εταιρεία έδρασε αποφασιστικά για να μετριάσει την αρνητική επίδραση της πανδημίας κατά το πρώτο μισό του έτους, πράγμα που της επέτρεψε να επανεκκινήσει γρήγορα τις λειτουργίες της ύστερα από ένα σύντομο κλείσιμο και να δρομολογήσει μία ισχυρή ανάκαμψη. Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε και η ραγδαία αύξηση της ζήτησης για τη σειρά Recharge, των ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων Volvo που φορτίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ VOLVO XC60 T8 PLUG-IN TWIN ENGINE


Το μερίδιο των μοντέλων Recharge, με πλήρως ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το 2019. Στην Ευρώπη, το μερίδιο των Volvo Recharge στο σύνολο των πωλήσεων ήταν 29%, καθιστώντας τη Volvo την κορυφαία μάρκα στην ήπειρο στην κατηγορία των φορτιζόμενων αυτοκινήτων. Παράλληλα, η εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις των plug-in υβριδικών μοντέλων και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Ελλάδα, η Volvo πραγματοποίησε ιδιαίτερα δυναμική ανάκαμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο με αιχμή τη σειρά Recharge, πετυχαίνοντας να συγκρατήσει την υποχώρηση των πωλήσεών της σε σχέση με το 2019 στο 20,2%, ενώ συνολικά η πτώση της ελληνικής αγοράς ήταν 29,3%. Τα plug-in υβριδικά Volvo σχεδόν οχταπλασίασαν τις πωλήσεις τους σε σχέση με το 2019, με αποτέλεσμα 1 στα 2 αυτοκίνητα Volvo που παραγγέλθηκαν εντός του 2020 στη χώρα μας να είναι Recharge. Η Volvo είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία των plug-in υβριδικών, καθώς το 30% των αυτοκινήτων αυτού του τύπου που διατέθηκαν στην Ελλάδα το 2020 είναι Volvo Recharge.

Στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις δύο πιο μεγάλες εθνικές αγορές, η Volvo ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων για το σύνολο του έτους, καθώς κατάφερε όχι απλώς να ανακάμψει από την πτώση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας στο πρώτο μισό της χρονιάς, αλλά πέτυχε σημαντική αύξηση στο δεύτερο εξάμηνο.  «Έπειτα από μία δύσκολη αρχή, κερδίσαμε μερίδιο αγοράς σε όλες τις κύριες περιοχές πωλήσεων πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο εξάμηνο», δήλωσε ο Lex Kerssemakers, Επικεφαλής Παγκόσμιων Εμπορικών Λειτουργιών. «Το 2021 στοχεύουμε να επεκτείνουμε αυτή την θετική τάση, καθώς συνεχίζουμε να λανσάρουμε νέα ηλεκτροκίνητα Volvo και να διευρύνουμε τις online επιχειρηματικές μας δραστηριότητες».

Παρόλο που οι πωλήσεις σημείωσαν κάμψη κατά 21% στο πρώτο μισό του 2020, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους η Volvo επανήλθε στην πορεία ανάπτυξης των πρόσφατων ετών, καταγράφοντας ισχυρή αύξηση μήνα με το μήνα από τον Ιούνιο και μετά. Οι πωλήσεις του δεύτερου εξαμήνου ανήλθαν σε 391.751 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 7,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ VOLVO XC40 T5 RECHARGE


Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2020 η Volvo Cars πούλησε 661.713 αυτοκίνητα, σημειώνοντας μείωση κατά 6,2% σε σχέση με το 2019. Παρόλο που εκκρεμεί η τελική επικύρωση των στοιχείων για το σύνολο του 2020, η εταιρεία υπερέβη τις επιδόσεις των ανταγωνιστών της και κέρδισε μερίδιο αγοράς σε όλες τις μεγάλες περιοχές πωλήσεων στη διάρκεια των πρώτων 11 μηνών του έτους. Στην Κίνα, το 2020 οι πωλήσεις έφτασαν τις 166.617 αυτοκίνητα, αυξημένες κατά 7,5% σε σχέση με το 2019. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Volvo διέθεσε 110.129 αυτοκίνητα, πετυχαίνοντας αύξηση 1,8% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Και στις δύο αγορές, η πλειοψηφία των πωλήσεων οφείλεται στην ιδιαίτερα ενισχυμένη ζήτηση για την σειρά των Volvo SUV.

Στην Ευρώπη, τα μοντέλα της σειράς Volvo Recharge παρουσίασαν ισχυρή ζήτηση σε πολλές σημαντικές αγορές. Η συνολικά πτωτική πορεία της αγοράς εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία οδήγησε σε πτώση των πωλήσεων κατά 15,5% στο σύνολο του έτους. Η πανδημία επιτάχυνε επίσης τη στροφή της εταιρίας προς τις online πωλήσεις, στις οποίες θα συνεχίσει να δίνεται έμφαση το 2021. Κατά το 2020, η Volvo υπερδιπλασίασε τον αριθμό των συνδρομών που διατίθενται online σε σχέση με το 2019. Η επιτυχία στο συγκεκριμένο κανάλι εξακολούθησε να είναι μεγάλη, στηρίζοντας την αύξηση των μεριδίων αγοράς.

Έως το 2025, στόχος της Volvo είναι οι παγκόσμιες πωλήσεις της να αποτελούνται κατά 50% από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το υπόλοιπο 50% να προέρχεται από υβριδικά. Η Volvo προσφέρει σήμερα τουλάχιστον μία plug-in υβριδική έκδοση για κάθε μοντέλο στην γκάμα της. Κατά τη διάρκεια του 2020, το XC60 ήταν το κορυφαίο μοντέλο Volvo σε πωλήσεις, με συνολικά 191.696 μονάδες (2019: 204.965 αυτοκίνητα), ακολουθούμενο από το XC40 με 185.406 αυτοκίνητα (2019: 139.847) και το XC90 με 92.458 αυτοκίνητα (2019: 100.729).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...