Μερικά από τα πιο περίεργα περιπολικά του κόσμου

Σε μερικές περιπτώσεις λες «μα τι σκεφτόντουσαν;» και σε άλλες εύχεσαι να μην σε πάρουν στο κατόπι

  • -
  • -

Φανταστείτε πόσο πιο ενδιαφέρουσα θα ήταν η κυκλοφορία στους δρόμους, αν αντί για Xsara, Octavia και i30, είχαμε μοντέλα όπως 911, R8 και NSX, να πραγματοποιούν περιπολίες. Μπορεί εδώ στην Ελλάδα τώρα πια (κάποτε είχαμε την ομάδα Σίγμα) να μην έχουμε την τύχη να βλέπουμε τέτοιες κατασκευές σε ρόλο αστυνόμευσης, αυτό όμως δεν ισχύει και για το εξωτερικό. Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο περίεργα περιπολικά του κόσμου, τα οποία έχουν βρεθεί στην ενεργό δράση και δεν υπάρχουν απλά για διαφημιστικούς σκοπούς.

Lenco Bearcat

Lenco-Bearcat

Όχι και τόσο εξωτικό, αλλά σίγουρα επιβλητικό. Το Lenco Bearcat βασίζεται στο Ford F-550 Super Duty και ζυγίζει σχεδόν 8 τόνους (7.960 kg)! Είναι ικανό να αντέξει πυρά από αυτόματα πολυβόλα, ενώ κινείται από έναν turbo diesel κινητήρα 6,7 λίτρων και 450 ίππων. Χρησιμοποιείται από διάφορα αστυνομικά σώματα σε χώρες όπως, ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Αυστραλία και η Ολλανδία.

Porsche 911

Porsche-911

Οι Αυστριακές αρχές φαίνεται πως είναι φαν της Porsche, με την 911 Carrera της φωτογραφίας να μην είναι η πρώτη φορά που η τοπική αστυνομία χρησιμοποιεί κάποιο μοντέλο της γερμανικής μάρκας. Το παρόν όχημα χρησιμοποιήθηκε για μερικούς μήνες, για περιπολίες στους αυτοκινητόδρομους.

Audi TT

Audi-TT

Βλέποντας το γερμανικό κουπέ, η λέξη «περιπολικό» πιθανότατα να μην είναι η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό. Κι όμως το όχημα που βλέπετε υπήρξε μέλος της Ουγγρικής αστυνομίας. Χρησιμοποιούσε τον 4κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1,8 λίτρων. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε να κρύβει κάτω από το καπό των 3,2 V6, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

BMW i3

BMW-i3

Να και ο μοντέρνος της παρέας. Όχι 1 όχι 5, όχι 10, αλλά 100 αμιγώς ηλεκτρικά BMW i3 επιστράτευσε η αστυνομία του Λος Άντζελες, με το κόστος τους να ανέρχεται στα 2,9 εκατομμύρια δολάρια (2.365.000 ευρώ). Αν και η συγκεκριμένη επένδυση ενίσχυσε σημαντικά την οικολογική εικόνα του τμήματος, οι αστυνομικοί τα φαίνεται πως τα βρήκαν «σκούρα» με την περιορισμένη αυτονομία που προσφέρουν οι μπαταρίες.

Lamborghini Huracan

Lamborghini-Huracan

Οι Carabinieri από την Ιταλία, ήταν ήδη γνωστοί, χάρη στις 2 Lamborghini Gallardo, μία εκ των οποίων είχε άδοξο τέλος κατά την διάρκεια μίας καταδίωξης. Παρ’ όλα αυτά, οι Ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις φαίνεται πως δεν πτοούνται, καθώς η διαλυμένη Gallardo αντικαταστάθηκε από την νεότερη γενιά του μοντέλου, μία Huracan 610 ίππων.

Ford RS200

Ford-RS200

Περίμενες ποτέ ότι θα δεις έναν θρύλο των ράλι και πόσο μάλλον από την εποχή των Group B, να κυκλοφορεί με σειρήνα και φάρο; Κι όμως στην Μ. Βρετανία δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν μερικά από τα μόλις 153 RS200 που κατασκευάστηκαν για τους δημόσιους δρόμους. Δεν ξέρουμε για σας, αλλά εμείς μπορεί να τρέχαμε και επίτηδες, αν ήταν να μας σταματήσει ένα από αυτά.

BAC Mono

bac-mono

Υπάρχει πιθανότητα να δείτε κάτι πιο ξεχωριστό με αστυνομικά χρώματα; Ένα μονοθέσιο για το δρόμο, το supercar τσέπης που ακούει στο όνομα, BAC Mono χρησιμοποιείται στη Νήσο του Μαν. Ένα μέρος που τυχαίνει να είναι και το σπίτι, ίσως του πιο τρελού αγώνα μοτοσικλέτας που υπήρξε ποτέ, το Isle of Man TT. Με βάρος μόλις 580 kg και 310 ίππους, το εντυπωσιακό αυτοκίνητο είναι ικανό ολοκληρώσει το σπριντ για τα πρώτα 100 km/h, σε μόλις 2,7 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...