Οριστική η εμπορική συμφωνία για το Brexit: Θα παραμείνουν τα εργοστάσια αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία;

Δεν θα επιβάλλονται δασμοί στα προϊόντα που θα εξάγονται από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  • -
  • -

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της προθεσμίας για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το γνωστό Brexit, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία. Κάτι που ανακοίνωσε τόσο η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, όσο και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson.

Όπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία προβλέπει την μη επιβολή δασμών στα προϊόντα που θα εξάγονται από τη Βρετανία στην ΕΕ. Κάτι που ίσως σώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στα εργοστάσια εταιρειών όπως τη Nissan στο Σάντερλαντ και της Honda στο Σουίντον.

"H επίδραση ενός no-deal Brexit στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία θα ήταν απλά καταστροφική, οπότε είμαστε ανακουφισμένοι που υπήρξε συμφωνία πριν την λήξη της μεταβατικής περιόδου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ACEA. Αναφέρει πάντως ότι ολοκληρωμένη άποψη θα έχει μόλις γίνουν γνωστές όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Οι καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις οδήγησαν πρόσφατα την Nissan στην απόφαση να μεταφέρει την παραγωγή του ηλεκτρικού Ariya από τη Βρετανία στην Ιαπωνία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...