Honda Civic vs Volkswagen Golf vs Toyota Corolla: Μια καθημερινή κόντρα (video)

Δεν είναι οι γρήγορες εκδόσεις τους, αλλά οι πιο οικογενειακές, με τους μικρούς κινητήρες

  • -
  • -

Έχουμε συνηθίσει οι κόντρες να τραβούν τα βλέμματα, αφού αφορούν γρήγορα αυτοκίνητα, με εντυπωσιακές επιδόσεις. Αυτή τη φορά το carwow έστησε μια κόντρα με πιο απλές εκδόσεις καθημερινών μοντέλων, οικογενειακών.

Στη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν λοιπόν, τα: Honda Civic, Volkswagen Golf και Toyota Corolla. Το Civic εφοδιάζεται με ένα τούρμπο κινητήρα 1,0 λίτρου με 126 ίππους και 180 Nm ροπής, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τύπου CVT.

Η Corolla έχει το υβριδικό σύνολο των 1,8 λίτρων με απόδοση 120 ίππων και 141 Nm ροπής, με τη δύναμη να περνάει στους εμπρός τροχούς, επίσης με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT.

Τέλος, το Golf φοράει τον 4κύλινδρο 1.500άρη κινητήρα με τους 150 ίππους και τα 250 Nm ροπής. Το γερμανικό μοντέλο στη mild hybrid έκδοση, συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το πλεονέκτημα της ισχύος πάει στο Golf, που καθαρίζει τη μάχη σε εκκίνηση από στάση, αφήνοντας δεύτερη την Corolla και τρίτο το Civic. Για την ιστορία, στην κόντρα συμμετείχαν δίπλα στον παρουσιαστή που βρίσκονταν στο κάθισμα της Corolla, η φίλη του που οδηγούσε το Golf και η… μαμά του που ήταν πίσω από το τιμόνι του Civic.

Στη δεύτερη δοκιμασία που ήταν ρολαριστή επιτάχυνση που δίνει έμφαση στις ρεπρίζ και τη ροπή, η “μαμά” κέρδισε το γιο της, αφήνοντάς τον στην τρίτη θέση, με την φιλενάδα του παρουσιαστή που οδηγούσε το Golf να κερδίζει πάλι. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι έγινε.

[ΠΗΓΗ: carwow]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...