Μπακογιάννης: Ο νόμος μας επιβάλλει να στέλνουμε τις παλιές κλήσεις για παράνομη στάθμευση

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι προχωρά η ρύθμιση για πληρωμή τους σε έως 120 δόσεις

  • -
  • -
Μπακογιάννης: Ο νόμος μας επιβάλλει να στέλνουμε τις παλιές κλήσεις για παράνομη στάθμευση

Στο θέμα που έχει προκύψει με την αποστολή από το Δήμο Αθηναίων προς ιδιοκτήτες οχημάτων παλαιών κλήσεων τόσο της δημοτικής αστυνομίας όσο και της ΕΛΑΣ για παράνομη στάθμευση και άλλες παραβάσεις, αναφέρθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε την πρότασή του για ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις, ώστε να μην υπάρξει σημαντική επιβάρυνση εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Τόνισε επίσης ότι σήμερα υπάρχει ήδη η δυνατότητα ρύθμισης αυτών των οφειλών σε 24 δόσεις, ενώ απάντησε και στο ερώτημα για τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν το τελευταίο διάστημα και την υποχρέωση των δήμων να το πράξουν.

«Εμείς οφείλουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατά το νόμο, να στέλνουμε ειδοποιητήρια για κλήσεις. Δεν είναι μόνο οι κλήσεις της Δημοτικής αστυνομίας, είναι και η κλήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Για αρκετά χρόνια, από το 2016 ή το 2017 μέχρι τώρα, ο Δήμος Αθηναίων είχε επιλέξει -προφανώς συνειδητά γιατί δεν ήθελε να χαλάσει την καρδιά κανενός- να μην στέλνει κλήσεις. Έλα όμως που αν δεν τις στείλουμε τώρα, τα αρμόδια στελέχη και οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για το αδίκημα της απιστίας. Γιατί αυτός είναι ο νόμος».

«Δε χρειαζόμαστε τα χρήματα από τις κλήσεις για να πληρώσουμε τα χριστουγεννιάτικα φώτα»

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι κλήσεις εστάλησαν προκειμένου να πληρωθεί ο στολισμός της πόλης ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Ο Δήμος Αθηναίων σήμερα προφανώς δεν χρειάζεται τις κλήσεις για να πληρώσει το φωτισμό. Πριν από μερικές εβδομάδες, μέσα στην πανδημία, μας αξιολόγησε η Moody’s, η οποία μας επιβράβευσε και μας αναβάθμισε για την πιστοληπτική μας ικανότητα. Και αυτό δεν έχει σημασία επειδή μπορούμε να δανειστούμε, γιατί δεν θέλουμε να πάρουμε δάνειο. Έχει σημασία γιατί αναγνωρίζεται η φερεγγυότητα, ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα και η διαφάνεια. Και επειδή ακούω μια μεγάλη συζήτηση, να σας πω και το εξής: Χθες το πρωί, η «Εφημερίδα των Συντακτών», έβγαλε ένα δημοσίευμα και είπε ότι επειδή ο Δήμος Αθηναίων προμηθεύεται γραφική ύλη, δηλαδή φακέλους, θα στείλει τις επόμενες εβδομάδες ή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα 770 χιλ. κλήσεις. Δηλαδή, ότι θα στείλουμε κλήσεις και στα… βρέφη στην πόλη. Ποια είναι η αλήθεια; Ότι εμείς προμηθευόμαστε φακέλους για τα επόμενα τέσσερα με τεσσεράμισι χρόνια για να κάνουμε τη δουλειά μας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...