Γιατί οι δήμοι στέλνουν παλιές κλήσεις για παράνομη στάθμευση;

Ο λόγος δεν είναι μόνο ο προφανής, ότι δηλαδή θέλουν να γεμίσουν με χρήμα τα ταμεία τους

  • -
  • -

Σίγουρα έχετε ακούσει για περιπτώσεις όπου κλήση για παράνομη στάθμευση έχει φτάσει σε ιδιοκτήτη οχήματος μετά από πολλά χρόνια. Μάλιστα πρόσφατα, παραδόθηκε κλήση για παράβαση που είχε γίνει την πρωτοχρονιά του 1970, προφανώς από μηχανογραφικό λάθος.

Για ποιο όμως λόγο ταχυδρομούνται από τους δήμους κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα που έχει γίνει πριν πολλά έτη, μερικές φορές πάνω και από μία δεκαετία;

Η προφανής απάντηση είναι ότι οι δήμοι θέλουν να εισπράξουν τα ανάλογα ποσά, καθώς είναι ένα σημαντικό έσοδο. Δεν είναι όμως ο μοναδικός λόγος.

Ακόμα και αν οι δήμοι θέλουν, δεν μπορούν να παραγράψουν τις κλήσεις ή να μην διεκδικήσουν τα χρήματα. 

Όπως αναφέρει στέλεχος μεγάλου δήμου της χώρας, «δικαίως οι πολίτες διαμαρτύρονται για τις κλήσεις παρελθόντων ετών, όμως είναι αυστηρές οι συστάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο προς τους δήμους. Οι κλήσεις δεν παραγράφονται εάν δεν παρέλθει εικοσαετία».

Πάντως πρόσφατα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ζήτησε νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αρκετοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...