Porsche 911 GT3 Cup: Η αγωνιστική έκδοση παρουσιάστηκε πριν το μοντέλο παραγωγής!

Μπορεί ακόμα να μην έχει παρουσιαστεί η νέα 911 GT3, αλλά αυτό δεν απέτρεψε την Porsche από το να αποκαλύψει την αγωνιστική της έκδοση

  • -
  • -

Και ενώ βρισκόμαστε στην αναμονή για την παρουσίαση της νέας γενιάς της Porsche 911 GT3, η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε την αγωνιστική της έκδοση, την 911 GT3 Cup. Η εξέλιξη του αυτοκινήτου ξεκίνησε το 2019 και διαθέτει ένα τελείως καινούργιο αεροδυναμικό πακέτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά διαθέτει το φαρδύ αμάξωμα που συνήθως συναντάμε στην turbo, κάτι που σημαίνει ότι το πίσω μέρος είναι 28 mm μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη GT3 Cup. Όπως αναφέρουν οι τεχνικοί της Porsche, το νέο μοντέλο προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη πρόσφυση και κάθετη δύναμη, λόγω και της νέας τεράστιας πίσω αεροτομής με τις έντεκα διαφορετικές ρυθμίσεις. Το 70% του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ οι πόρτες, το καπό και η πίσω αεροτομή από κάρμπον.

Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 6κύλνδρος κινητήρας 4.000 cc, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους στις 8.400 rpm και 470 Nm ροπής από τις 6.150 έως και τις 8.750 rpm. To κιβώτιο είναι σειριακό έξι σχέσεων, ενώ προσφέρεται με τρεις διαφορετικές εξατμίσεις, ανάλογα με το θεσμό που θα συμμετέχει η εκάστοτε ομάδα.

Η Porsche ξεκίνησε να προσφέρει τις αγωνιστικές εκδόσεις της 911 από το 1990. Μέχρι σήμερα, έχουν πωληθεί 4,251 εκδόσεις Cup και με τη νεότερη γενιά στόχος είναι να ξεπεράσουν τις 5.000! Το αυτοκίνητο έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Porsche Mobil 1 Supercup, αλλά και σε θεσμούς ενιαίας μορφής Carrera Cup σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, ενώ υπάρχει και το Πρωτάθλημα Ασίας. Οι πρώτες παραδόσεις των αυτοκινήτων στις ομάδες θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2021.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...