Πώς περνάω μέσα από λιμνάζοντα νερά;

Ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να περάσει κανείς από... λιμνούλες

  • -
  • -
Πώς περνάω μέσα από λιμνάζοντα νερά;

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και η κακοκαιρία είναι κάτι που συναντάμε όλο και πιο συχνά στην καθημερινότητα μας. Ένα από τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα της εποχής είναι οι βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία αντίξοων συνθηκών κατά την οδήγηση. Το πρώτο και κύριο μέλημα του οδηγού είναι ο έλεγχος των ελαστικών, που πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Από εκεί και πέρα, μία από τις περιπτώσεις που απαιτούν προσοχή είναι πως πρέπει να αντιδράσει κάποιος αν χρειαστεί να περάσει από λιμνάζοντα νερά.

Καταρχάς, ανεξαρτήτως βάθους, το πέρασμα από νερό απαιτεί προσοχή, αφού δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς κρύβεται από κάτω. Ακόμα και με βάθος της τάξεως των 15 cm είναι πολύ πιθανό είτε να χάσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου (υδρολίσθηση), ή να μας σβήσει ο κινητήρας αν περάσει νερό μέσω της εξάτμισης ή από τις εισαγωγές αέρα.


Για να αποφύγετε την παραπάνω δύσκολη κατάσταση
, μπορείτε την ώρα που περνάτε από τα νερά να πατήσετε μαζί με το γκάζι ελαφρώς και το συμπλέκτη. Αυτό θα σας επιτρέψει να κινηθείτε αργά, αλλά και παράλληλα να κρατήσετε μακριά από την εξάτμιση το νερό. Μέχρι να περάσετε από τα λιμνάζοντα νερά, διατηρείστε την ίδια σχέση στο κιβώτιο. Στη συνέχεια, δοκιμάστε τη λειτουργία των φρένων, ενώ μπορείτε πατώντας ελαφρά και επαναλαμβανόμενα το πεντάλ να τα στεγνώσετε.

Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο σταματήσει σε λιμνάζοντας νερά, μην αποπειραθείτε να θέσετε σε λειτουργία και πάλι τον κινητήρα, αφού θα ρισκάρετε να κάνετε μεγαλύτερη ζημιά. Αν η στάθμη του νερού ανεβαίνει, είναι προτιμότερο να βγείτε από το αυτοκίνητο έγκαιρα και να καλέσετε την οδική βοήθεια.   

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...