Ποια εταιρεία μετράει τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη;

Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων αυξάνονται συνεχώς. Δείτε ποια εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά μοντέλα κερδίζουν σημαντικό μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, η αυτοκινητοβιομηχανία με τις περισσότερες πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων είναι η Renault! Η γαλλική εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, με πωλήσεις που αγγίζουν τα 95.985 αυτοκίνητα. Συγκριτικά, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι η αύξηση είναι της τάξεως του 80%.

Το μοντέλο που προτίμησε σε μεγαλύτερο βαθμό το αγοραστικό κοινό είναι η 3η γενιά του Zoe, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη. Από τον Ιανουάριο του 2020 ταξινομήθηκαν περισσότερα από 84.000 αυτοκίνητα, εν ολίγοις σχεδόν τα διπλάσια σε σχέση με αυτά που πωλήθηκαν ακριβώς πριν ένα χρόνο. Το Zoe είναι πρώτο ηλεκτρικό σε πωλήσεις σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι από την ημέρα που παρουσιάστηκε έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 268.000 αυτοκίνητα.


Ένα ακόμα μοντέλο που έχει συμβάλλει στις αυξημένες πωλήσεις των ηλεκτρικών για λογαριασμό της Renault, είναι το Kangoo Z.E., με 8.948 ταξινομήσεις. Σημειώστε, πως στη γκάμα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνονται ακόμα το Twizy και το van Μaster Z.E., ενώ η επόμενη μέρα για τη Renault στην ευρωπαϊκή αγορά ακούει στο όνομα Megane eVision. Το μοντέλο με το οποίο οι Γάλλοι θα κάνουν δυναμική είσοδο στο C-Segment διεκδικώντας ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...