800 ώρες δοκιμών στο σκοτάδι για τα φώτα του SEAT Leon

Έχεις ιδέα πώς εξελίσσονται τα συστήματα φωτισμού στα καινούρια αυτοκίνητα;

  • -
  • -

Το Leon εξοπλίζεται με φώτα τεχνολογίας Full LED, παρέχοντας άριστη ορατότητα στον οδηγό σε όλες τις συνθήκες. Για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία των προβολέων του μοντέλου, οι μηχανικοί του τμήματος Seat Lighting εργάστηκαν συνολικά 2.500 ώρες. Από αυτές, οι 800 αφορούσαν δοκιμές στην Alqueva της Πορτογαλίας. Πρόκειται για μία από τις πιο σκοτεινές περιοχές της Ευρώπης. Ένα μοναδικό μέρος όπου μπορείς να παρατηρήσεις νεφελώματα και αστερισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ VIDEO-ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ SEAT LEON 1.5 FR

Εκεί οι μηχανικοί της Seat πραγματοποίησαν τις δοκιμές των φωτιστικών σωμάτων του νέου Leon. Προτίμησαν να γίνουν σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε κάποιο εργαστήριο, με τους ειδικούς να συλλέγουν όλα τα δεδομένα από εκεί και να προσαρμόζουν τη δέσμη φωτός των προβολέων Full LED αναλόγως. Στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν πώς το σύστημα φωτίζει τις πλευρές του οδοστρώματος, ποιο είναι το εύρος της δέσμης, πώς οι λαμπτήρες ακολουθούν την ταχύτητα και τη γωνία του τιμονιού και πώς προσαρμόζονται σε τόσο απαιτητικές συνθήκες.

Επίσης στην ίδια περιοχή πραγματοποίησαν και δοκιμές για τον φωτισμό LED της καμπίνα, τις φωτεινές λωρίδες στις πόρτες και τo ταμπλό, καθώς και τις αποχρώσεις.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...