Παρατείνεται το lockdown: Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Πότε θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις

  • -
  • -

Την -αναμενόμενη- παράταση του lockdown προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με δηλώσεις του στο Μega. Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα έχει μέχρι τότε στα χέρια του τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Όπως δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος, το σενάριο για άρση του lockdown στις 7 Δεκεμβρίου δεν συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες. Υποστήριξε μάλιστα πως τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορεί να δείχνουν μια σταθεροποίηση και τα εξιτήρια να είναι πλέον περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, ωστόσο δεν επιτρέπουν ακόμα τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Σε ερώτηση κατά πόσο είναι πιθανό να λειτουργήσουν αυτήν την περίοδο χειμερινοί προορισμοί- ξενοδοχεία ή χιονοδρομικά κέντρα, απάντησε «πολύ δύσκολο», σημειώνοντας εξάλλου τον κίνδυνο που υπάρχει για τις ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις. Είπε ακόμη πως δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων ανάλογα με κάθε περιοχή, ενώ σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...