Έρχεται η online κατάθεση πινακίδων με ένα κλικ από το σπίτι

Κατατίθεται η σχετική τροπολογία στη Βουλή – Αυστηρό πρόστιμο για όσους συνεχίσουν να κυκλοφορούν το όχημά τους

  • -
  • -

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις 23 Νοεμβρίου, γίνεται πράξη – εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού – η εξ αποστάσεως κατάθεση πινακίδων, για όσους θέλουν να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Προκειμένου να μην παρατηρηθούν ουρές στις εφορίες, οι κάτοχοι των οχημάτων θα μπορούν να δηλώσουν online τη θέση σε ακινησία, κρατώντας τις πινακίδες στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πρόκειται για ιδέα της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα ενεργοποιήσει πλατφόρμα για την ψηφιακή δήλωση θέσης σε ακινησία του οχήματος.

«Δεν θα χρειάζεται να πας τις πινακίδες στην εφορία, αλλά θα μπορείς να δηλώνεις ψηφιακά την ακινησία του οχήματος, σε μία πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί. Αν όμως πιαστείς να κυκλοφορείς παράνομα, τα πρόστιμα προφανώς θα είναι μεγαλύτερα. Η ΑΑΔΕ λέει στον πολίτη “σε εμπιστεύομαι” ότι όσα δηλώνεις θα τα τηρήσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όποιος οδηγός βρεθεί σε έλεγχο να κυκλοφορεί με όχημα το οποίο έχει τεθεί σε ακινησία, θα αντιμετωπίσει πρόστιμο αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Μην ξεχνάτε όμως, δεν είναι επιτρεπτή η κατάθεση πινακίδων για ανασφάλιστα οχήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...