Αντίο Diego: Η ιστορία πίσω από την μαύρη Ferrari του Maradona

Ο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 60 ετών

  • -
  • -

Τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν εδώ και αρκετά χρόνια, αποδείχθηκαν μοιραία. Ο Diego Armando Maradona απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς την 25η Νοεμβρίου 2020, έναν μήνα αφού συμπλήρωσε το 60ό έτος του. Στις αρχές του Νοεμβρίου είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο, σε νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες.

Ο κορυφαίος κατά πολλούς ποδοσφαιριστής που πάτησε σε αυτόν τον πλανήτη, έγραψε ιστορία τόσο με την εθνική Αργεντινής – την οποία οδήγησε στην κορυφή του κόσμου το 1986 – όσο και με την Νάπολι, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, τις σεζόν 1986-87 και 1989-90.

Το καλοκαίρι του 1986, μετά το Μουντιάλ του Μεξικό, επιστρέφοντας στην Ιταλία, ο Maradona ζήτησε μία μαύρη Ferrari. Αν και τότε τα αυτοκίνητα της ιταλικής εταιρείας κατασκευάζονταν σε κόκκινο χρώμα, ο Diego παρέλαβε την μαύρη Testarossa, για την οποία ο πρόεδρος της Νάπολι, Corrado Ferlaino, πλήρωσε 430.000 δολάρια. Το κόστος εκτινάχθηκε από τα έξτρα που ζήτησε ο Αργεντίνος άσος, όπως ηχοσύστημα, κλιματισμός κ.α.

Η Testarossa του 1987 με το σαλόνι σε λευκό δέρμα, είχε λίγες δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο οδόμετρο της, όταν ο επόμενος ιδιοκτήτης της, ένας Ισπανός συλλέκτης, την πούλησε το 2014 προς 250.000 ευρώ.



To "χέρι του θεού", το γκολ που ο Maradona σημείωσε στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, απέναντι στην Αγγλία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...