Δεν χωράνε τα μεγάλα Tesla στην Ευρώπη

Η εμπειρία του Elon Musk στο Βερολίνο οδηγεί την αμερικάνικη μάρκα στην παραγωγή compact μοντέλων

  • -
  • -

Η εμπορική επιτυχία των αυτοκινήτων της Tesla στη Βόρεια Ευρώπη είναι δεδομένη, όπως καταγράφουν οι πωλήσεις της. Όμως πλέον η αμερικάνικη μάρκα δεν… παίζει μόνη της. Ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πολλά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι πιο κοντά στα «θέλω» των Ευρωπαίων. Όχι μόνο όσον αφορά την τιμή, αλλά και τις διαστάσεις τους.

Κάτι που διαπίστωσε ο ίδιος ο Elon Musk στο πρόσφατο ταξί του στο Βερολίνο. «Οδηγούσα ένα Model X στους δρόμους της πόλης και δυσκολευόμουν να βρω χώρο για να παρκάρω», δήλωσε κατά τη διάρκεια ψηφιακού συνεδρίου με θέμα τις μπαταρίες, το οποίο διοργάνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

Το Model X ξεπερνά σε μήκος τα 5 μέτρα, κάτι που δεν είναι σύνηθες για ένα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο. «Στις ΗΠΑ οι κάτοικοι προτιμούν τα μεγάλων διαστάσεων αυτοκίνητα, σε αντίθεση με την Ευρώπη», ανέφερε ο Musk. «Πιθανώς έχει νόημα να φτιάξουμε για την Ευρώπη ένα compact αυτοκίνητο, ίσως ένα hatchback». Ακόμη και το Model 3 αγγίζει σε μήκος τα 4,7 μέτρα, όσο δηλαδή ένα μεσαίο οικογενειακό.

Οδηγήσαμε στην Ελλάδα το Tesla Model X

Με τα ID.3 και ID.4 η Volkswagen θέλει να κυριαρχήσει στις πωλήσεις ηλεκτρικών στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως κάνει εδώ και αρκετά χρόνια με το Golf. Μάλιστα πρόσφατα ο Musk είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το ID.3 σε πίστα αεροδρομίου στη Γερμανία.

Δείτε τη δοκιμή του Volkswagen ID.3    

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...