Προσοχή: "Μην αφήνετε τις άλκες να γλύφουν τα αυτοκίνητα"

Καναδοί, αξιωματούχοι έχουν ένα σημαντικό μήνυμα για τους οδηγούς

  • -
  • -

Αξιωματούχοι στο Τζάσπερ, μια αλπική πόλη στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά, έβαλαν πινακίδες που ζητούσαν από τους αυτοκινητιστές να αποφύγουν να αφήσουν τις άλκες να γλείψουν το αλάτι, κάτι στο οποίο δυσκολεύονται να αντισταθούν, από τα αυτοκίνητά τους.

Έχουν εμμονή με το αλάτι, καθώς είναι ένα από τα συστατικά που χρειάζονται για τα μέταλλα στο σώμα τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Πάρκου του Τζάσπερ, Steve Young σε δημοσιογραφικά μέσα. «Το παίρνουν συνήθως από αλμυρές λίμνες στο πάρκο, αλλά τώρα συνειδητοποίησαν ότι μπορούν επίσης να το πάρουν και από το αλάτι πιτσιλίζεται στα αυτοκίνητα από τους ».

Στο Εθνικό Πάρκο Jasper, οι άνθρωποι συχνά παρκάρουν στην άκρη του δρόμου με την ελπίδα να δουν τις άλκες από κοντά, αφήνοντας έτσι να πλησιάσουν τα οχήματα τους, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Επιτρέποντας στις άλκες να γλείψουν το αλάτι από το αυτοκίνητό, τα ζώα συνηθίζουν να βρίσκονται γύρω από τα αυτοκίνητα, το οποίο ενέχει κίνδυνο τόσο για τα ζώα όσο και για τους οδηγούς, καθώς είναι πιθανό να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Μια άλλη σημαντική προειδοποίηση που συνεχίζουν να τονίζουν οι νέοι και άλλοι αξιωματούχοι είναι η σημασία του να μένετε μέσα στο αυτοκίνητό σας και να αποφεύγετε τυχόν αλληλεπιδράσεις με την άγρια φύση, συμπεριλαμβανομένων των αλκών. Σε αντίθεση με πολλά ζώα, τα οποία θα τρέξουν μακριά μόλις πλησιάσουν άνθρωποι, οι άλκες όχι μόνο δεν θα φύγουν, αλλά πολλές φορές μπορεί και να επιτεθούν εάν αισθανθούν πως απειλούνται.

mooses-canada

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...