Επίσημο: Απαγορεύονται τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 – Σε ποια αγορά;

Όσοι αψηφήσουν το νόμο, θα κληθούν να πληρώσουν χρηματικά πρόστιμα από 345 έως 1.900 ευρώ και εάν δε συμμορφωθούν, θα τιμωρούνται με έξι μήνες φυλάκιση!

  • -
  • -

Η Βρετανική Κολομβία, η δυτική επαρχία του Καναδά, απαγορεύει δια νόμου να κυκλοφορούν στα εδάφη της αυτοκίνητα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 και άνω, προκειμένου να προστατεύσει τους πεζούς, τους ποδηλάτες αλλά και τους λοιπούς χρήστες του δρόμου!

Δεν είναι ακόμα ασφαλής

Η κυβέρνηση της καναδικής επαρχίας υποστηρίζει, ότι τα οχήματα που «κουβαλούν» στα «ενδότερα» τους συστήματα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 και άνω, δεν είναι ακόμα έτοιμα ώστε να κινούνται με ασφάλεια σε δημόσιο δίκτυο και χρειάζονται πολλές δοκιμές ακόμα προτού δοθούν μαζικά στο κοινό!

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις τελευταία, με πολλά  ατυχήματα να συμβαίνουν σε ποικίλα μέρη του κόσμου και μάλιστα, με οχήματα άκρως εμπορικά, εγείροντας έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια αυτών των συστημάτων.  

Η Βρετανική Κολομβία προχώρησε βέβαια ένα βήμα παραπέρα, απαγορεύοντας οποιοδήποτε όχημα διαθέτει τεχνολογικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 και άνω στους δρόμους της. Είναι ουσιαστικά ένα μέτρο πρόληψης καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στην Καναδική επαρχία τέτοιου είδους οχήματα.

Σύμφωνα πάντως με το νόμο, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να χρησιμοποιήσει όχημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3, 4 ή 5 και όσοι αψηφήσουν αυτήν την οδηγία θα αντιμετωπίσουν την ελάχιστη χρηματική τιμωρία των 368 $ η οποία θα συνοδεύεται και με 3 βαθμούς ποινής στο Point System, ενώ το μέγιστο χρηματικό πρόστιμο θα φθάνει τα 2.000 $ και τους έξι μήνες φυλάκιση.

Δείτε ακόμα: Από τις ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, στην αυτόνομη οδήγηση

Τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 1 και 2, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων, όπως η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας κ.α., εξακολουθούν να επιτρέπονται στους δρόμους της Βρετανικής Κολομβίας.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...