Κίνημα ξεφουσκώνει λάστιχα σε SUV – Απίστευτος ο λόγος!

Τουλάχιστον 30 SUV έμειναν με ξεφούσκωτα ελαστικά στο Οντάριο του Καναδά, ενώ οι δράστες δεν «άγγιξαν» κανένα συμβατικό, μη υπερυψωμένο μοντέλο.

  • -
  • -

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, περίπου 30 SUV βρέθηκαν με ξεφουσκωμένα τα ελαστικά τους. Η αστυνομία στο Οντάριο του Καναδά δέχθηκε αλλεπάλληλες κλήσεις ιδιοκτητών αυτοκινήτων που κατήγγειλαν ότι κάποιος τους ξεφούσκωσε τα λάστιχα. Όταν τα περιστατικά έγιναν πολλά, τότε συνειδητοποίησαν ότι οι δράστες στόχευαν μόνο σε SUV! Η «προτίμηση» σε αυτό το είδος αυτοκινήτων δεν είναι τυχαία και υπάρχει εξήγηση.

Επικίνδυνα και ρυπογόνα τα SUV στην πόλη

Πρόκειται για μια... ομάδα αγανακτισμένων που ονομάζεται Tyre Extinguishers και ο σκοπός των μελών της είναι ακριβώς αυτός: να ακινητοποιούν SUV με τη μέθοδο των ξεφούσκωτων ελαστικών. Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι απλός. Θεωρούν τα SUV υπεύθυνα σε πολύ μεγάλο βαθμό για την κλιματική αλλαγή. Θεωρούν ότι ένα τεράστιο αυτοκίνητο δεν έχει λόγο κυκλοφορίας μέσα στην πόλη και μολύνει άσκοπα το περιβάλλον εντός του αστικού ιστού.

Επίσης, λένε ότι εντός πόλης είναι επικίνδυνα και για άλλους λόγους. Οι μεγάλες διαστάσεις και το αυξημένο βάρος τα καθιστούν επικίνδυνα για αρκετούς χρήστες των οδών, όπως οι πεζοί, οι ποδηλάτες και τα παιδιά - άλλωστε πρόσφατα μάθαμε για SUV που δέχτηκε διπλάσιο πρόστιμο από το κανονικό για παραβίαση κόκκινου. Παρόμοιες ομάδες έχουν συσταθεί και σε άλλες χώρες εκτός του Καναδά, όπως η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία και η Σουηδία. Μέθοδός τους είναι να τοποθετούν μικρά, αιχμηρά αντικείμενα στις βαλβίδες των ελαστικών, προκειμένου να φύγει ο αέρας και να διοχετευτεί στο περιβάλλον.

Δεν προκαλούν ζημιές στα αυτοκίνητα

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορεί να ξεφούσκωσαν τα ελαστικά, όμως σε κανένα από τα περιστατικά δεν αναφέρθηκε σκάσιμο ελαστικών. Οι δράστες αυτό που ήθελαν να πετύχουν ήταν να φέρουν σε μια δύσκολη θέση τους ιδιοκτήτες των SUV και όχι να βλάψουν την περιουσία τους. Οπότε, μπορούσαν απλώς να φουσκώσουν τα λάστιχα και το αυτοκίνητο ήταν ξανά «ετοιμοπόλεμο». Δεν χρειάστηκε να πληρώσουν απολύτως τίποτα για την αποκατάσταση του προβλήματος. Επίσης, δεν προκάλεσαν καμία άλλη ζημιά στα οχήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...