Πάγωσε το Βλαδιβοστόκ από χιονοθύελλα

Παγωμένη βροχή κάλυψε τα πάντα με παχιά στρώση πάγου

  • -
  • -

Η καταιγίδα έπληξε την περιοχή Primorsky την Πέμπτη. Στην πόλη του Βλαδιβοστόκ, οι άνεμοι κατέψυξαν και έριξαν δέντρα, αλλά και ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την περιοχή. Οι υπηρεσίες διάσωσης και ο στρατός προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις, με τουλάχιστον 150.000 σπίτια να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τις αρχές, σε πολλά σπίτια το ρεύμα μπορεί να κάνει μέρες να αποκατασταθεί. Μετεωρολογικές υπηρεσίες λένε πως η σύγκρουση δύο καταιγίδων, μίας που έφερε ζεστό αέρα και μίας με παγωμένο, είχε ως αποτέλεσμα την παγωμένη βροχή της Πέμπτης. Το πάχος του πάγου πάνω στα δέντρα και τις κολώνες ηλεκτροδότησης έχει φτάσει τα 1,2 εκατοστά. Πρόκειται για φαινόμενο, που έχουν να το δουν για πάνω από 30 χρόνια.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένα νοσοκομεία στο Βλαδιβοστόκ, συμπεριλαμβανομένου ενός που θεραπεύει ασθενείς με κοροναϊό, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν εφεδρικές γεννήτριες για ηλεκτρική ενέργεια. Μηχανικοί εργάζονταν για την αποκατάσταση της ισχύος σε αυτά τα νοσοκομεία, αλλά οι εργασίες ανάκαμψης περιπλέχθηκαν από το χιόνι και τον άνεμο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...