Ποιο lockdown: Κάνε βόλτα με αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο!

Η τέλεια λύση για τις μέρες του κορονοϊού...

  • -
  • -

Η καραντίνα που έχει προκύψει λόγω του κορονοϊού, έχει αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μείνουν σπίτι, αδειάζοντας παράλληλα, τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες έχουν προβλέψει ακόμη και ότι η πανδημία θα μπορούσε να τερματίσει την κυκλοφοριακή ώρα αιχμής, καθώς η εργασία στο σπίτι γίνεται αρχίζει να γίνεται κανόνας.

Πολλοί άνθρωποι χαίρονται την αλλαγή ρυθμού και απολαμβάνουν τον επιπλέον χρόνο στη μέρα τους ή τα προνόμια της εργασίας από το σπίτι και τα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από τα λιγότερα αυτοκίνητα στο δρόμο. Αυτό δεν ισχύει όμως για όλους. Άλλοι, μετά από μήνες που βρίσκονται κολλημένοι στο σπίτι, μπορεί να αναπολούν τις πρωινές και απογευματινές μετακινήσεις, από και προς τον τόπο εργασίας, μιας και για πολλούς ήταν η αναγκαία έξοδος από το σπίτι.

Για αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους υπάρχει ένας νέος μαγευτικός ιστότοπος. Όποιος μπει στο Drive and Listen  μπορεί να απολαύσει μια σύντομη απόδραση, να κάνει μια εικονική βόλτα σε οποιαδήποτε από σχεδόν 50 πόλεις. Μπορεί μάλιστα να συντονιστεί σε τοπικό ραδιόφωνο.

Η ιδέα για την συγκεκριμένη ιστοσελίδα προέκυψε στον δημιουργό της από το κενό που ένιωθε μακριά από την πατρίδα του. Ξεκίνησε να βλέπει βιντεάκια από ανθρώπους που οδηγούσαν στην πόλη του για να νιώσει καλύτερα, γεγονός που το βοήθησε αρκετά όπως δήλωσε. Τότε αποφάσισε να συγκεντρώσει αντίστοιχα βίντεο υψηλής ανάλυσης και από άλλες πόλεις, θέλοντας να βοηθήσει ανθρώπους που περνούσαν το ίδιο.

Για να γίνει ακόμη πιο ρεαλιστικό, πρόσθεσε και τους τοπικούς σταθμούς το ραδιοφώνου της κάθε περιοχής, αλλά και τον ήχο του μέρους που απεικονίζεται, ο οποίος υπήρχε ήδη στα βίντεο. Ξεκίνησε ως ένα μέσο καταπολέμησης του κενού που νιώθουν όσοι βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους, αλλά με την τροπή που έχει πάρει ο κόσμος λόγω του Covid-19, η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας δεν έχει προηγούμενο.

Οι επιλογές είναι άπειρες: από το Άμστερνταμ μέχρι το Τελ Αβίβ και από τη Μελβούρνη μέχρι το Σαν Φρανσίσκο, με τη Θεσσαλονίκη να εκπροσωπεί την Ελλάδα μέσα στη λίστα.

Εμείς κάναμε την βόλτα μας και ηρεμήσαμε. Εσείς;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...