Porsche unseen: Πρωτότυπα που έμειναν κρυμμένα στα εργαστήρια του Zuffenhausen

Η Porsche μας αποκαλύπτει μία σειρά πρωτοτύπων που δεν είδαν ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας

  • -
  • -

Πίσω από τις κλειστές πόρτες των εργαστηρίων των αυτοκινητοβιομηχανιών σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αυτοκίνητα που πολλές φορές όχι μόνο δεν καταλήγουν στη γραμμή παραγωγής, αλλά δεν βλέπουν ούτε τα φώτα της δημοσιότητας. Η Porsche άνοιξε τις πύλες του… παραδείσου και μέσα από τη σειρά Porsche unseen προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία αποκαλύπτοντας μία σειρά από πρωτότυπα που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη τους. Κάποια είναι απλά στατικά μοντέλα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με πλήρως λειτουργικά αυτοκίνητα. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για κατασκευές που προκαλούν δέος και θαυμασμό. Απολαύστε τις!

 

Porsche 919 Street (2017)

Πως θα σας φαινόταν να οδηγείτε ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών Le Mans στην καθημερινότητα σας; Αυτό ακριβώς ήταν η 919 Street. Μία έκδοση παραγωγής του αγωνιστικού της κατηγορίας LMP1, το οποίο κάτω από το εντυπωσιακό κάρμπον αμάξωμα έκρυβε όλη την τεχνολογία της υβριδικής 919 των 900 ίππων που κέρδισε στο Le Mans.

 Porsche Vision Spyder (2019)

Οι καταβολές της προέρχονται από την 550-1500 RS Spyder του 1954. Το σπαρτιάτικο εσωτερικό, το χαμηλό εμπρός παρμπρίζ και οι διαστάσεις της κόμπακτ Vision Spyder αποτελούν φόρο τιμής στο θρυλικό μοντέλο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μέρος της μελλοντικής σχεδίασης των μοντέλων της Porsche και ειδικότερα στη σχεδίαση λεπτομερειών όπως το μοντέρνο roll bar.

 

Porsche Boxster Bergspyder (2014)

H 909 Bergspyder ήταν το ελαφρύτερο αγωνιστικό όχημα που κατασκεύασε ποτέ η Porsche. To βάρος της άγγιζε μόλις 384 κιλά! Με την Boxster Bergspyder, ο Michael Mauer και η σχεδιαστική του ομάδα δημιούργησαν τον απόγονο της συγκεκριμένης κατασκευής. Αποδεικνύοντας παράλληλα πως η Boxster 981 με το χαμηλό της βάρος και τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο αποτελεί ιδανικό αυτοκίνητο για φιδωτές διαδρομές στα βουνά των Άλπεων.

 

Porsche 911 Vision Safari (2012)

Αποτελεί τον εκφραστή της πεποίθησης των ανθρώπων της Porsche, πως καμία άλλη εταιρεία δεν συνδυάζει τα σπορ και δυναμικά χαρακτηριστικά, με αυτά ενός off-road. Η Vision Safari κατασκευάστηκε το 2012 και βασιζόταν στη σειρά 991. Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερους και ενισχυμένους θόλους, μεγάλους προφυλακτήρες και αγωνιστικό εσωτερικό, άντλησε έμπνευση από τις θρυλικές που συμμετείχαν τη δεκαετία του ’70 στο Ράλι Σαφάρι.

 

Porsche Le Mans Living Legend (2016)

Το εντυπωσιακό μοντέλο που βασίζεται στην Boxster αναβιώνει την 550 Racing Coupe που έλαβε μέρος στο Le Mans το 1953. Οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες φέρνουν στο μυαλό εκείνο το μοντέλο, ενώ εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί η τοποθέτηση του στομίου του ανεφοδιασμού στο εμπρός καπό. Στο πίσω μέρος, κρύβεται ένα οκτακύλινδρο σύνολο αγνώστων λοιπών στοιχείων.

 

Porsche Macan Vision Safari (2013)

Η Macan αποτελεί ένα από τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας με σημαντικές εκτός δρόμου ικανότητες. Η συγκεκριμένη εκδοχή της αποδεικνύει ότι θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε χωμάτινους δρόμους και ειδικές διαδρομές. Είναι χαρακτηριστικό πως το αμάξωμα είναι τρίθυρο, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μεγάλους τροχούς, όπως και προστατευτικά για να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους δυσκολία.

 

Porsche 906 Living Legend (2015)

H 906 έχει καταβολές από την αντίστοιχη αγωνιστική εκδοχή της 906. Η σχεδίαση της είναι μοναδική, δίνοντας έμφαση στις τέλειες αναλογίες. Η καινοτομία της έγκειται στους μεγάλους τροχούς, με τους εντυπωσιακούς θόλους, ενώ ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο.

 

Porsche Vision 918 RS (2019)

H 918 Spyder είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μοντέλο για την γερμανική εταιρεία, αφού σηματοδότησε την πρώτη δημιουργία του Wiessach που έκανε χρήση υβριδικής τεχνολογίας. Το 2019 οι τεχνικοί της Porsche σχεδίασαν μία εντυπωσιακή εξέλιξη της 918, η οποία ήταν ισχυρότερη, με βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά, κορυφαία αεροδυναμική με στόχο να θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία των hypercar.

 

Porsche Vision 920 (2019)

Πως θα ήταν ένα αυτοκίνητο με τη φιλοσοφία της Porsche όσον αφορά τα μοντέλα παραγωγής, αλλά έχοντας στοιχεία από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο; Σε αυτό το ερώτημα απάντησε με την 920 το σχεδιαστικό τμήμα της Porsche. Ένα σκληροπυρηνικό hypercar, με κορυφαία αεροδυναμική σχεδίαση και αγωνιστικού τύπου κόκπιτ.

 

Porsche Vision E (2019)

Βασισμένη στην Porsche 99X Electric, το Vision Ε θα μπορούσε να αποτελέσει την εναλλακτική στα μονοθέσια της Formula E, για όσους ιδιώτες θα ήθελαν να απολαύσουν τις δυνατότητες ενός αμιγώς ηλεκτρικού μονοθέσιου.

 

Porsche 917 Living Legend (2013)

Με την λευκή-κόκκινη Porsche 917, οι Hans Herrmann και Richard Attwood σημείωσαν την πρώτη νίκη της Porsche σε επίπεδο γενικής στο Le Mansτο 1970. Όταν η γερμανική εταιρεία επέστρεψε στο θρυλικό αγώνα το 2013, η σχεδιαστική ομάδα της Porsche δημιούργησε ένα πρωτότυπο βασισμένο και εμπνευσμένο από το μοντέλο εκείνης της χρονιάς, το οποίο και ήταν βασισμένο στην υβριδική 918.

 

Porsche Vision Turismo (2016)

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο αρχικά αποτέλεσε ένα σχεδιαστικό πείραμα για το πως θα μπορούσε να είναι ένα sportcarμε τέσσερις πόρτες και τον κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Κάπου εκεί, οι άνθρωποι της Porscheδιαπίστωσαν ότι το εγχείρημα θα είχε ενδιαφέρον σε περίπτωση χρήσης ηλεκτροκινητήρα. Και κάπως έτσι η VisionTurismoαποτέλεσε το έναυσμα για την σχεδίαση και την εξέλιξη της Taycan.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...