Αυτός είναι ο νέος κινητήρας της Mazda

6κύλινδρος εν σειρά; Για πού λέτε να προορίζεται;

  • -
  • -

Μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία δημοσιοποίησε η Mazda. Πρόκειται για τον ολοκαίνουργιο κινητήρα, ο οποίος προγραμματίζεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2022. Στην φωτογραφία απεικονίζεται η νέα κινητήρια μονάδα πλήρως συναρμολογημένη, καθώς και το μπλοκ της αποκλειστικά, ακριβώς δίπλα, επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για 6κύλινδρη διάταξη εν σειρά.

Στο κέντρο της φωτογραφίας είναι ένας 4κύλινδρος κινητήρας, ο οποίος εξοπλίζεται και με σύστημα υβριδικής τεχνολογίας. Ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση του να δούμε τον 6κύλινδρο που απεικονίζεται, συνδυασμένο με συστήματα mild ή plug-in hybrid.

Η Mazda εξελίσσει την 6κύλινδρη μονάδα, τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο και πιθανολογείται να την δούμε σε μορφές βενζίνης, diesel, αλλά και Skyactiv-X. Ενδιαφέρον έχουν οι τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο νέος κινητήρας θα είναι τοποθετημένος στον διαμήκη άξονα, και θα συνδυάζεται με σύστημα 4κίνησης.

Αν και η ιαπωνική εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα ποια μοντέλα θα τον χρησιμοποιήσουν, φήμες θέλουν το πρώτο εξ αυτών να είναι η νέα γενιά του Mazda6, η οποία θα λανσαριστεί το 2022. Επίσης, φημολογείται πως αν όντως τοποθετηθεί σε αυτό το αυτοκίνητο, η ιπποδύναμη μπορεί να φτάνει και τους 350 ίππους, ενώ άλλη λένε ότι μπορεί να προσφερθεί και με κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς και όχι μόνο με 4κίνηση, όπως λένε οι πληροφορίες.

mazda-inline-6-engine_2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...