Άλλα 50 ηλεκτρικά από τον όμιλο VW έως το 2030

Πιστή στο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της, η Volkswagen θα διαθέσει συνολικά 70 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030

  • -
  • -

Η Volkswagen είναι μία από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που αποφάσισε να συμβαδίσει και να ακολουθήσει τη συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, με στόχο το 2050 να έχει μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα. Ήδη έχει λανσάρει στην αγορά μία σειρά από υβριδικές εκδόσεις, ενώ στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορεί και το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3. Μέσα στην επόμενη δεκαετία, ο στόχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να παρουσιάσει 70 συνολικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Αν υπολογίσουμε τα 20 που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, μιλάμε για 50 νέα μοντέλα μέχρι το 2030.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ VOLKSWAGEN ID.3 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας θα λανσαριστούν περίπου 60 αυτοκίνητα που θα κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας, δηλαδή περισσότερα από τα μισά που παράγονται σήμερα από τη Volkswagen. Υπολογίζεται πως η παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030 θα φτάσει τις 26 εκατομμύρια μονάδες! Από τον συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων, τα 19 εκ. θα βασιστούν στην πλατφόρμα MEB, ενώ τα εναπομείναντα 7 εκ. στην πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων PPE.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως την ίδια χρονική περίοδο η παραγωγή των υβριδικών μοντέλων θα αγγίξει τα 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Βέβαια, για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, η Volkswagen θα επενδύσει μέσα στην επόμενη πενταετία 73 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση, στα υβριδικά σύνολα και τις ψηφιακές τεχνολογίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...