Τα Top-10 αυτοκίνητα σε πωλήσεις για την Ευρώπη το Σεπτέμβριο

Παρά την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο στην ευρωπαϊκή αγορά γνώρισαν μικρή άνοδο

  • -
  • -

Με δεδομένες τις αντίξοες συνθήκες που έχουν προκληθεί τη χρονιά που διανύουμε με την πανδημία του κορονοϊού, η αγορά αυτοκινήτου το Σεπτέμβριο κατάφερε παραδόξως να κρατηθεί. Παρά το γεγονός ότι τους πρώτους εννιά μήνες του έτους έχει καταγραφεί πτώση της τάξεως του 29% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Jato, ο μήνας Σεπτέμβριος έκλεισε με θετικό πρόσημο της τάξεως του 1%. Συγκεκριμένα, πωλήθηκαν 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα, αριθμός ελάχιστα μεγαλύτερος σε σχέση με τα 1,28 εκ. που ταξινομήθηκαν το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.

Για ακόμα ένα μήνα, το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις παρέμεινε το Volkswagen Golf με 28.731 μονάδες, αλλά με το Opel Corsa να σκαρφαλώνει στη δεύτερη θέση με 26.269 αυτοκίνητα. Το Renault Clio μπορεί να έπεσε στην 3η θέση, αλλά εντυπωσιακή άνοδο για τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε το Captur, το οποίο με 21.523 ταξινομήσεις σκαρφάλωσε στην 4η θέση. Ακολουθεί η Mercedes-Benz A-Class με 20.430 μονάδες, μπροστά από το Peugeot 208 που υποχώρησε στην 6η θέση.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά το top 10 πωλήσεων, όπως και στα υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...