Πως είναι ένα Lada… φυσαρμόνικα; (video)

Οι Ρώσοι μηχανικοί χτυπούν ξανά με μια περίεργη μετατροπή και αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους

  • -
  • -

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν ένα κανονικό όχημα αν το κόβατε στη μέση και προσθέτατε μια άρθρωση; Πιθανότατα όχι. Και πολύ λογικά. Ωστόσο, οι γνωστοί Ρώσοι μηχανικοί πειραματίστηκαν για μια ακόμα φορά, προκειμένου να δώσουν απάντηση στο ερώτημα.

Η ιδέα ήταν να κόψουν ένα αυτοκίνητο και πιο συγκεκριμένα ένα Lada στη μέση και να χωρίσουν όλα τα ζωτικά μέρη του. Ευτυχώς η μετάδοση του Lada περνάει στους εμπρός τροχούς και έτσι δεν είχαν θέμα με τον άξονα μετάδοσης.

Η εξάτμιση από την άλλη κόπηκε εντελώς και βγήκε από το πλάι. Ένα πλαίσιο τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος για να δώσει ακαμψία και να το συγκρατεί, ενώ το ένωσαν με ελατήρια στις δύο πάνω άκρες.

Σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο έγινε… ευέλικτο, αλλά παρείχε σχετικό έλεγχο στον οδηγό. Επειδή όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, το έβαλαν ξανά στο συνεργείο και αφού έκοψαν τα ελατήρια, τα τοποθέτησαν πιο κοντά στο κέντρο. Έτσι, το Lada έγινε πραγματικά δύο κομμάτια, με το πίσω να λειτουργεί σχεδόν αυτόνομα. Το αποτέλεσμα μάλλον είναι ξεκαρδιστικό, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

[ΠΗΓΗ: Garage54]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...