Νίκη Biden σημαίνει περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Δύσκολο προβλέπεται στις ΗΠΑ το μέλλον για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης, εάν επικρατήσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών

  • -
  • -

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προετοιμάζονται για αυστηρά νέα μέτρα και νόμους στον τομέα των ρύπων, προς όφελος των ηλεκτρικών οχημάτων, εάν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden εκλεγεί Πρόεδρος της Αμερικής στις προσεχείς εκλογές. Και ο Biden, αλλά και ο Trump, χρειάζονται τις ψήφους των πολιτών που εργάζονται σε αυτοκινητοβιομηχανίες που βρίσκονται σε περιοχές όπως το Μίσιγκαν και το Οχάιο, ενώ και οι δύο υπόσχονται περισσότερες θέσεις εργασίας στο χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών, εντός των ΗΠΑ και όχι σε εργοστάσια στο Μεξικό και την Κίνα.

Από εκεί και πέρα οι προσεγγίσεις τους στον τομέα των μεταφορών διαφοροποιούνται ριζικά. Ξεκάθαρα προσανατολισμένος υπέρ της ηλεκτροκίνησης, ο Biden, στην περίπτωση εκλογής του, αναμένεται άμεσα να προχωρήσει με τις διαδικασίες υλοποίησης των κανόνων μηδενικών εκπομπών που έχει στα σκαριά η πολιτεία της Καλιφόρνια, ενώ είναι πιθανό να ξεκινήσει και την διαδικασία ανάκλησης της κυβερνητικής απόφασης του Trump, για πιο επιεικής προϋποθέσεις όσον αφορά την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων. Επίσης, είναι πιθανό οι αυτοκινητοβιομηχανίες να βρεθούν αντιμέτωπες με αρκετά πιο «τσουχτερά» πρόστιμα, σε περίπτωση που δεν συμβαδίσουν με τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Χάρη στην πιο επιεική αντιμετώπιση της κυβερνητικής απόφασης του Trump, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε πως εξοικονόμησε τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Η εκλογή του Biden όμως, εκτός από δυσκολίες για τον χώρο του αυτοκινήτου, μπορεί να φέρει και κάποια αναπάντεχα καλά. Υπό την προεδρεία του Trump, ο Λευκός Οίκος απέρριψε την περίπτωση μειωμένης φορολογίας για τα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ έγινε ευκολότερη η αγορά μεγάλων SUV με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αντίθετα, ο Biden υπόσχεται νέους μειωμένους φόρους για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και σημαντική επέκταση του δικτύου σταθμών φόρτισης, κινήσεις που οι αυτοκινητοβιομηχανίες πάντα στήριζαν.

Traffic-US

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...